Sådan gør du din bolig klar til sommersalg

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Sommeren er på vej og det betyder at mange er på udkig efter ny bolig. De fleste kigger efter ny bolig i løbet af foråret og sommeren. Hvis du er ved at sælge bolig, er det derfor vigtigt at du har gjort din bolig klar til fremvisninger i løbet af sommeren. I denne artikel får du et par tips til, hvordan du gør din bolig klar til salg.

 

Ryd op og gør rent

Når du skal gøre din bolig klar til salg og fremvisninger, handler det først og fremmest om at gøre rent og rydde op i hele boligen.

Det er vigtigt, for at din bolig skaber et godt indtryk over for de potentielle købere. Hvis der er rodet og beskidt i boligen, skaber det et dårligt indtryk hos de fleste.

Det gælder derfor om at gøre boligen så overskuelig som muligt og helst uden for mange ting stående fremme. Hellere lidt færre møbler, så det virker som om der er god plads i boligen, da det gør at de potentielle købere bedre kan se mulighederne med boligen.

Du kan gøre mange forskellige ting, for at din bolig fremstår på bedste vis til fremvisninger. Du kan fx sætte en buket blomster i entreen da førstehåndsindtrykket er ekstra vigtigt eller lægge et sengetæppe på sengen for at soveværelset fremstår flot. Selvom et sengetæppe virker som en lille ting, gør sengetæppet en stor forskel for rummet.

På samme måde kan du i nogle af boligens andre rum gøre lidt ekstra ud af indretningen op til fremvisninger.

 

Få mest muligt lys ind i boligen

Når du skal gøre din bolig klar til fremvisninger om sommeren, er det vigtigt at boligen er så lys som muligt.

Om sommeren, når det er lyst udendørs, er en lys bolig et vigtigt aspekt for at din bolig virker attraktiv.

Derfor gælder det om at tænke over, hvordan du får mest muligt lys ind i boligen. En vigtig faktor for lys i boligen er selvfølgelig vinduerne. Hvis vinduerne i din bolig er gamle, vil det gøre en kæmpe forskel, hvis du sætter nye vinduer i, da der dermed vil komme mere lys ind og boligen samtidig vil se ny ud.

Hvis du ikke selv har mulighed for at sætte de nye vinduer i, kan du undersøge hvad det vil koste og fortælle det til de eventuelle købere, så de kan overveje om de vil gøre det selv.

Ud over vinduerne er der andre aspekter som spiller en rolle for, hvor lys boligen virker. Det er fx vigtig at male væggene i lyse farver, da det naturligvis er en vigtig faktor for hvor lys boligen virker.

 

Gør lidt ekstra ud af haven

Din have er også en del af din bolig og derfor er det vigtigt at huske den, når du skal gøre din bolig klar til salg.

Hvis haven er fyldt med ukrudt og langt græs, vil det gøre at boligen samlet virker mindre attraktiv. Derfor er det vigtigt at du også husker haven i dine forberedelser.

Du behøves ikke have store blomster over det hele, men blot skabe en have der ser velholdt ud, så haven ikke skræmmer de potentielle købere, fordi det ligner der ligger en masse arbejde i at gøre haven flot igen.

Det er især vigtig at skabe et godt indtryk af haven lige når man kommer til boligen, da førstehåndsindtrykket oftest er det vi husker bedst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.