Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerEnergi og miljøNybyggeri

Husk pillefyret, når du skal bygge

Skal du i gang med at bygge, så skal du være særligt opmærksom på flere praktiske ting, hvis du har planer om at montere et pillefyr. Der er nemlig mange krav og regler, som du skal tage højde for, hvis du skal undgå at havne i en kompliceret situation.

Krav og regler for indretning af fyrrum til pillefyr

Skal du bygge og indrette et fyrrum i din bolig, skal du først og fremmest havde sat dig grundigt ind i reglerne. Såfremt du har svært ved at gennemskue de mange regler, så bør du altid tage en fagmand med på råds. Dermed slipper du for at bruge en masse penge på at indrette et fyrrum, som viser sig ikke at være lovligt.

  1. God afstand til væg – Skal du indrette et fyrrum, så er det afgørende, at du sikrer dig, at der er god afstand fra pillefyr til væg. Alt brandbart materiale skal placeres langt væk fra pillefyret. En god hovedregel er, at alle former for brændbart materiale skal holdes i en afstand á minimum 1-3 meter. Tilmed er der specifikke regler mht. afstand fra pillefyr til bl.a. røgrør og renselemme.
  1. Gulvet må ikke være brændbart – Dernæst er det ikke helt underordnet, hvilket materiale gulvet er lavet af. Såfremt gulvet er fremstillet af et brændbart materiale, kan det få alvorlige konsekvenser.
  1. Størrelse og belysning – Fyrrummet og friarealet omkring anlægget skal være tilstrækkeligt stort til, at man kan udføre vedligeholdelse og service. I den anledning er det afgørende, at belysningen er tilstrækkelig god til, at man kan udføre disse aktiviteter uden problemer. Den reelle størrelse og belysning er vigtigt i forhold til betjening, rengøring og rensning af anlægget. Det vil derfor ikke være hensigtsmæssigt at placere et pillefyr i et fyrrum, hvor der er dårlig plads og dårlig belysning.
  1. Vandhane og / eller pulverslukker i rummet – Når du skal indrette dit nye fyrrum, skal du være opmærksom på, at der skal være monteret en vandhane og / eller en pulverslukker i rummet. Såfremt kedlens ydelse er mindre end 60 kW, vil det være tilstrækkeligt at anskaffe sig en pulverslukker.
  1. Byggetilladelse og forsikring – Bygger du et fyrrum, så skal du sørge for at indhente tilladelse fra din kommune. Det er i hvert fald et krav, du skal forholde dig til, hvis din bolig hører under Bygningsreglementet 1995. Når du har monteret dit nye pillefyr, er der desuden krav om, at du skal anmelde det til dit forsikringsselskab.
  1. Selvstændigt rum – Indretter du et fyrrum i din bolig, er det vigtigt, at rummet kun bliver brugt som fyrrum. I henhold til lovgivningen skal fyrrummet nemlig være et selvstændigt rum med vægge mod andre rum.

Overstående krav er eksempler på nogle af de vigtigste krav inden for opførsel af fyrrum. Vil du være sikker på, at dit fyrrum lever op til lovgivningen, bør du altid læse det komplette regelsæt, før du starter med at bygge og indrette.

Har du ikke allerede købt et pillefyr til din bolig, så kan du gå på jagt efter det rette anlæg allerede nu. Du kan f.eks. besøge Hedestoker, som har et stort udvalg af pillefyr fra bl.a. Blackstar, hvor du er sikret kvalitet og sikkerhed for alle pengen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *