Sådan bygger du din egen seng

Redaktionen Hus og have, Nyttige råd Leave a Comment

Hvad end du lever på SU eller blot ønsker at udforske din kreativitet, så kan du med stor fornøjelse give dig i kast med projektet, at skulle bygge sin egen seng. Flere og flere i dag vælger at bygge sin egen seng, ikke blot fordi det er ekstremt billigt, men det er også blevet moderne at have mere rustikke sengerammer, hvilket gør det attraktivt for mange at kreere deres helt egen seng. Ved at bygge din egen seng, er du også i stand til at skabe noget helt unikt, idet den aldrig vil blive helt magen til nogen anden, trods at du måske har hentet lidt inspiration andetsteds fra. Du kan derudover også tilpasse sengens størrelse lige efter dit hovede, altså om den skal være en 1, 1,5 eller 2 personers seng, alt efter hvad behovet og pladser rækker til. Altså kan der være mange fordel i at bygge sin egen seng, så hvis du har mod og tid ved hænderne, er dette bestemt et projekt der er værd at kaste sig over.

Brug genbrugsmateriale

Når du skal bygge din egen seng, så er det vigtigt at have al praktisk på plads først. Her er der selvfølgelig tale om hvilket materiale der skal bruges, hvor meget der skal bruges, hvor stor sengen skal være, hvor høj sengen skal være osv. det er nemlig rigtig svært, at kreere noget man ikke har de rette forhold og dimensioner af, og du vil derfor gøre det hele meget nemmere for dig selv, ved at tage de mest væsentlig overvejelser inden du begynder. Som udgangspunkt, for at holde det billigt og nemt, er der mange der tyr til genbrugsmaterialer såsom gamle paller og øl/mælkekasser. Her er der selvfølgelig tale om dem der er fremstillet af træ, som nemt kan stables og slås sammen ved hjælp af få søm. Typisk kan fremstille en seng i passende størrelse af blot 4 paller eksempelvis, dog er sengen knap så høj, men her kan du alt efter den ønskede højde blot stable paller indtil du opnår den ønskede højde. Nogle vælger helt at undlade, at sømme pallerne sammen, idet det gør det nemmere at konstruere og dekonstruere sengen igen, når den ikke længere opfylder sin funktion.
Gør den velegnet til både indendørs og udendørs brug
Ved at lade sin seng bygge af paller, trækasser, eller andet genbrugsmateriale, vil du også være i stand til at benytte den udenfor såvel som indenfor. Her kan det især være fordelagtigt, at undlade at sammensætte sengen helt og aldeles, hvis man i løbet af sommeren ønsker at kreere en sove-bænk udendørs. Her er det selvfølgelig blot madrasser, hynder, puder og lignende der skal tages ind om natten, men ellers kan pallerne faktisk holde til at stå udenfor året rundt. Her er det selvfølgelig også værd at nævne, at denne hjemmelavede seng aldrig bør være en endelig løsning på en god og brugbar seng, da det hverken er sundt eller behageligt for ryggen at ligge på så hårdt et underlag flere timer, hver dag. Der findes mange andre og mere velegnede senge til dette formål, du kan eksempelvis finde et hav af senge der opfylder alle de krav din krop stiller for at opnå en god nattesøvn, hos Bedrenætter, som er et firma specialiseret inden for senge og komfort i løbet af natten. Dog kan du med stor fordel bygge din egen seng, hvis du leder efter en midlertidig løsning, eller kunne tænke dig at pryde din bolig med en sjov og atypisk sofa, bænk eller briks.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.