Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Hvilket trægulv til soveværelset?

Når du står ud af sengen med bare tæer er det vigtigt at gulvet føles behageligt både for ikke at få en dårlig start på dagen, men også hvis du er nødt til at forlade den dejligt varme senge i løbet af natten.

Derfor vælger mange et gulvtæppe i soveværelset, da det er lunt og dejligt blødt. Trægulve er dog også et godt valg, da de ikke er kolde ligesom klinker, men derimod føles godt under de bare fødder.

Udvalget er dog stort som der eksempelvis ses hos gulvforhandleren FlotteGulve.dk, så hvilket trægulv er det rette valg til soveværelset?

Helt overordnet set er det primært din smag og indretningsstil, der spiller en rolle for hvilket trægulv du bør vælge. Gulvets udseende spiller nemlig en stor rolle for looket i et rum.

Der er dog nogle enkelte ting du med fordel kan overveje, før du vælger dit nye trægulv til soveværelset.

1. Pleje og vedligeholdelse: Soveværelset er uden tvivl ikke det sted i huset, hvor gulvet bliver udsat for mest slid. Men et olieret trægulv vil alligevel før eller siden skulle have olien opfrisket. Et lakeret trægulv derimod vil kunne ligge i mange år i et rum som soveværelset uden at du behøver at gøre andet end at støvsuge og vaske gulvet efter behov.

2. Hvordan føles gulvets overflade: Da du ofte har bare tæer i soveværelset kan du med fordel mærke, hvordan gulvet føles ved at lade hånden glide hen over gulvet. Langt de fleste trægulve føles rare under bare tæer, men nogle gulve har fået en børstning, som gør at de føles ekstra behagelige. Så mærk hvordan gulvet føles, før du køber.

3. Mørke gulve: Soveværelser er sjældent husets største rum og er dit soveværelse ikke så stor, så kan et mørkt gulv få rummet til at virke endnu mindre ikke mindst hvis der samtidigt er lavt til loftet og/eller ikke ret store vinduer. Er det tilfældet vil det være en god ide at vælge et lyst trægulv, med mindre du synes et lille rum er hyggeligt.

4. Helhed i boligen: Har du trægulve andre steder i boligen, så kan det være en god ide at vælge det samme trægulv i soveværelse, da det medvirker til at skabe et flot helhedsindtryk i boligen.