Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Hvornår skal træer og buske beskæres?

Det er en rigtig god idé, at man sørger i ny og næ at få beskåret både buske og træer. Det er dog ikke noget, som man bør gøre om vinteren. Det anbefales stærkt, at man sørger for at foretage beskæring af træer og buske i sin have i løbet af sommermånederne.

Behøves man at beskære sine træer og buske i haven?

Det er som sådan ikke altid en nødvendighed at beskære sine træer og buske i haven. Det kan dog alligevel være en god idé at gøre, og det kan der være  flere forskellige årsager til. Det der sker, når du går i gang med at beskære et træ eller en busk er, at du i princippet giver træet eller busken et sår. Dette sår skal planten bruge sin energi på at få til at hele igen, hvilket ikke altid er muligt. Der kan i visse tilfælde ske det, at ”såret” vil blive inficeret. Enten med svamp eller bakterier, og dette kan skade din plante. Derfor er det en god idé, at du kun sørger for at beskære træer og buske i din have, såfremt dette er nødvendigt.

Hvornår er det en god idé at gå i gang med beskæring af træer og buske i haven?

Som udgangspunkt bør man aldrig beskære nogle planter for plantens egen skyld. Den har nemlig stort set altid bedst af blot at få lov til at vokse frit., uden at der bliver involveret sakse eller sav.

Dog kan det alligevel i visse tilfælde godt være en god idé at beskære sine planter.

Det er en god idé at foretage en beskæring af en plante, hvis der eksempelvis er en gren på et træ eller en busk, som er blevet beskadiget. Dette kan eksempelvis være, hvis der er en eller flere grene, som er blevet visne, eller det kan være, hvis planten lider af en form for sygdom. Det kan derudover også være en god idé at få beskåret sine grene, hvis de gnider mod hinanden, og der derved skabes sår i barken. Sår i barken er ikke sundt, og det skal man derfor så vidt muligt prøve på at undgå.

Hvilke andre grunde er der til, at beskæring af planter kan være en god idé?

Der kan findes en række gode grunde til, at det godt kan være en god idé at foretage en beskæring af en eller flere af dine planter for din egen skyld. En af de ting som kan gøre, at det kan være fornuftigt at foretage en beskæring er eksempelvis, hvis du har en plante, som skygger for meget. Det kan være, at den efterhånden har vokset sig så stor, at den fylder for meget i haven.

Det kan også være, at du er træt af, at du har en plante, som spærre for en god udsigt eller lignende. I en sådan situation kan det naturligvis være en god idé at få beskåret sin plante. Det kan også være, at man har en plante, som spærre for udsynet for trafikanter, hvis man har en større plante, som står helt ud til vejen. Dette kan i mange tilfælde godt være problematisk, og derfor kan det være en god idé, at man får den fjernet.

 

En anden ting som kan gøre, at det godt kan være en god idé at beskære sin plante er desuden også, hvis man gerne vil have, at den skal have en bestemt form. Der er mange, som eksempelvis vælger at formklippe deres hæk, fordi de synes, at det giver et flot og pænt resultat. Hvis man ikke klipper sine planter til, så vil de vokse vildt, og det kan meget let resultere i , at man ikke opnår det resultat, som man godt kunne tænke sig. Derfor kan det være en god idé at klippe planterne til, så formen bliver, som man godt kunne tænke sig, at det så ud.

Beskæring af frugttræer

I forhold til beskæring af træer kan der være forskellige grunde til at beskære almindelige træer i forhold til frugttræer. Nogle af grundene til at det kan være fornuftigt at beskære frugttræer er, at man kan holde frugttræerne i en højde, så de er lette at plukke. Derudover skal du også regne med, at man kan opnå en større frugter ved at foretage en beskæring, og så er der desuden også mulighed for, at man vil opleve mere lys i sine frugter, således de vil modne bedre. Altså er der mange gode grunde til, at det kan være fornuftigt at beskære sine frugttræer.

Uanset hvad du skal beskære, så kan det anbefales, at du sørger for at foretage beskæringen i løbet af sommeren. Her vil det nemlig være muligt for planterne at hele deres sår hurtigere, og det vil uden tvivl give dig langt det bedste resultat, fremfor hvis du valgte at foretage din beskæring i vintermånederne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *