Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Energi og miljøUdvalgte artikler

Isolering af loftet – besparelser og priser

Med stigende energipriser kan der være god grund til at få set isoleringen efter. Mange ældre huse har en utilstrækkelig isolering, der medfører en meget stor varmeregning. Der kan derfor være mange penge at spare ved at efterisolere huset, særligt på loftet vil det ofte være muligt, at efterisolere med rockwool eller glasuld.

Hvilke huse kan et betale sig at efterisolere?

Der er i de seneste år blevet strammet meget op på standarderne for isolering af huse. Der findes derfor mange også forholdsvis nye huse, der ikke har en helt optimal isolering set med nutidens øjne. Det vil derfor ofte godt kunne betale sig at efterisolere også forholdsvis nye huse de steder hvor det er nemt at komme til at isolere. typisk vil dette sige på åbne lofter, som f.eks. loftet ved et etplans parcelhus. Et ekstra lag isolering er en forholdsvis billig investering og det vil ofte ikke kræve ret mange timers arbejde for at lægge et ekstra lag isolering på loftet.A-Batts-pakker-A-Red-White-low

Termografering af huset kan hjælpe med at vise hvor varmen slipper ud

Har du et hus med udnyttet overetage vil det ofte være vanskeligt at komme til at inspicere isoleringen alle steder. Det kan derfor være en hjælp at få foretaget en termografering af huset, for at se hvor på huset, at varmen i særlig høj grad strømmer ud. Termograferingen viser det tydeligste resultat på en kold dag, hvor temperaturforskellene mellem det varme hus og omgivelserne er størst. Resultatet af termograferingen kan fortælle meget om hvor der er særligt behov for at sætte ind med efterisolering.

Hvor meget kan jeg spare ved  at efterisolere huset?

Hvis du er i tvivl om hvor meget du kan spare ved at efterisolere huset, så kan det være en god id, at prøve beregneren fra Rockwool, der ud fra dine egne oplysninger om den nuværende isolering og konstruktion af huset meget præcist kan give et svar på hvor mange penge der vil kunne spares ved at efterisolere. Der kan nemlig godt være forskel på hvor hurtig tilbagebetalingstiden vil være afhængigt af hvor mange mm isolering der bliver lagt på ekstra.

Du kan prøve beregneren her: http://www.rockwool.dk/beregninger/spar+penge

Isolering er bedre end at sætte penge i banken

Der kan være meget god fornuft i at efterisolere huset set i forhold til udgiften ved at foretage en efterisolering. Faktisk vil det i langt de fleste tilfælde væren en bedre investering af efterisolere huset, end at sætte pengene på en bankonto, for besparelsen ved at efterisolere vil ofte kunne tilbagebetale udgiften til efterisoleringen på 5 – 8 år. Hvis den eksisterende isolering er meget sparsom vil tilbagebetalingstiden være betydelig kortere. Der er med andre ord ikke mange undskyldninger for ikke at komme igeng med det samme.

Skal jeg hyre en professionel til at foretage efterisoleringen?

Der findes mange firmaer, der er specialiseret i at efterisolere huse og med den nuværende bolig-job ordning, der foreløbig fortsætter til udgangen af 2014 vil det også være muligt at trække udgifterne til arbejdslønnen fra i skat. Det vil dog i mange tilfælde være muligt selv at foretage en efterisolering af huset. Dette gælder særligt hvis efterisoleringen drejer sig om efterisolering af det åbne loft på f.eks. et almindeligt parcelhus.

One thought on “Isolering af loftet – besparelser og priser

 • Husk Energitilskud

  I artiklen nævnes muligheden for at opnå energitilskud desværre ikke.

  Alle private boligejere kan få et skattefrit energitilskud for den energibesparelse, der opnås ved isolering.

  Beløbet beregnes på baggrund af boligens opvarmningskilde og typisk vil det være muligt at opnå 0.25 pr. sparede kWh over et år.

  Du kan se hvor meget din bolig er berettiget til i besparelse, alt efter type af isolering i statens værdikatalog her: http://svk.teknologisk.dk/Pages_open/Default.aspx

  Der ansøges om Energitilskud via hjemmesiden http://energikoeb.dk

  God fornøjelse med isoleringen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *