Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Nyttige råd

Leje af maskiner kan være økonomisk rentabelt

Hvis du driver en entreprisevirksomhed, er selvstændig virksomhed eller lignende, så har du valget mellem at investere i egne maskiner eller derimod at leje dem, når der er behov for dem. Det er et punkt, der er meget delte meninger om, da der naturligvis er folk, der er af den opfattelse, at det er bedst at investere i egne maskiner, mens andre foretrækker at leje.

Der skal naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at der er både fordele og ulemper forbundet med begge dele. Derfor skal du være opmærksom på, at du bør tage de forskellige muligheder op til overvejelse. Det handler om at vælge lige netop dén løsning, der passer bedst til din forretning og den forretningsmodel, du har valgt at bygge din virksomhed efter.

Det kan være rentabelt at leje

Hvis du vælger at leje materiale og maskiner med henblik på hver opgave, så har du mulighed for at tilpasse dine investeringer, så du dermed er garanteret et overskud. Det betyder naturligvis også, at du har rig mulighed for at kalkulere på dine investeringer fra opgave til opgave, hvorfor du har mulighed for at frasige dig en opgave, hvis den økonomisk set ikke kan betale sig at varetage.

Du skal dog være opmærksom på, at hvis det er noget, der skal kunne lade sig gøre for dig, så kræver det selvfølgelig at du har en god samarbejdspartner i forbindelse med leje af både maskiner, udstyr og andre former for materiel til dine opgaver. Der findes en lang række af virksomheder, der kan bruges i denne forbindelse, men du kan bl.a. vælge at se nærmere på www.gsv.dk.

Faste priser gør kalkulationerne simple

Oftest har du mulighed for at få faste priser på samtlige af de maskiner, du har brug for til at kunne udføre dit arbejde, uanset om der er tale om en mindre opgave hos en privatperson eller det er en langvarig kontrakt indgået med det offentlige. Desuden skal det også nævnes, at det er oplagt at stable et fast samarbejde på benene med én leverandør, da det selvfølgelig kan resultere i forbedrede priser.

De faste priser er med til at gøre det særdeles nemt for dig, at kalkulere på indtægter kontra udgifter. Derfor er det også en ganske simpel beregning, der skal til, hvis du ønsker at finde ud af, hvorvidt det er en rentabel forretning for dig at varetage en bestemt opgave og i den forbindelse også skulle leje de maskiner, du skal bruge til den pågældende opgave.

Vær ikke bekymret for afskrivninger og deslige

Ydermere, så skal det selvfølgelig også understreges, at du ikke skal være bekymret om de afskrivninger, der vil være forbundet med købet af f.eks. en rendegraver eller lignende. Afskrivningerne er naturligvis begrænsede, hvis der er tale om mindre maskiner, men det forholder sig anderledes, når det kommer til større maskiner. Dette er dog bekymringer, du kan være fuldstændig foruden, hvis blot du vælger at leje maskinerne, når du reelt set har behovet for dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *