Nemme løsninger til udendørs arealer omkring huset

Redaktionen Hus og have

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Er du lige blevet husejer? Eller er du bare lidt træt af, at facaden på dit hus ser lidt slidt og kedelig ud? Der er mange nemme og hurtige metoder til at få lavet et mere elegant helhedsindtryk til et hus, der kunne bruge en opgradering. At få malet et helt hus tager dog rigtig lang tid, og det er på ingen måder nemt. Et murstenstag, der skal skiftes, kan også nemt føre til en alt for stor regning. Så såfremt alle dele af dit hus virker ganske fint, men bare kunne bruge en visuel opgradering, er der håb forude. De nemmeste løsninger til et kedeligt udseende hus er nemlig at fokusere på de mindre dele.

Fokusér ikke på det hele på én gang

Hvis vinduerne fungerer fint som de skal, er tætte og ikke binder eller andet, er der selvfølgelig ingen grund til at skifte dem ud. I stedet kan de males efter, hvis malingen er ved at skalle, eller du kan overveje gardiner, lameller eller en anden løsning. Med nye gardiner, lameller eller persienner kan dine vinduer få et helt nyt udtryk. Dette udtryk vil selvfølgelig både påvirke indvendigt og udvendigt for de rum, som du tænker trænger til en overhaling.

Ønsker du mestendels et udvendigt udtryk, kan du vælge rulleskodder i stedet. Fra kvalitetsmarkiser.dk kan du finde flotte rulleskodder, som monteres uden på dine vinduer. Med rulleskodder kan du få et moderne og minimalistisk udtryk til dit hus. Rulleskodder er desuden totalt mørklæggende, så de er praktiske at have til at minimere lysforurening fra naboer. Det kan også være rart at have rulleskodder, hvis du ved, at du ofte er længe oppe, og gerne vil tage hensyn til selvsamme naboer.

Få hurtigt den grønne plæne, du altid har drømt om

At få sået nyt græs tager absolut ikke lang tid, men det gør det til gengæld at vente på, at græsset gror. Hvis du ikke har tålmodigheden til dette, kan du i stedet prøve med rullegræs! Rullegræs fra https://nykilde.dk/ vokser sig hurtigt fast og kræver ikke lige så meget vedligeholdelse som græs, der er vokset fra frø. Dette er fordi rullegræs er blevet groet til under nært opsyn, så der ikke har været risiko for, at der er vokset ukrudt op imellem frøene. Det eneste du skal gøre for at nyde en flot og frodigt grøn plæne, er at lægge den.

Bor du i villa eller andet hus med en lille forhave, er rullegræs den åbenlyse løsning til dig. For at gøre klar til din plæne, skal du ganske enkelt af med al det græs eller den anden beplantning, som du har haft. Herefter skal jorden jævnes ud, så din nye, grønne plæne kan blive pænt jævn og flad. Efter jorden er jævnet, rulles græsset ud. Det er vigtigt, at græssets ruller ikke ligger oven i hinanden nogle steder, så skær eller klip til, så der ikke er nogle overlap. Derefter skal plænen blot vandes hver dag i 14 dage, til rødderne har vokset sig til. I denne periode bør rullegræsset ikke betrædes, så rødderne har større chance for at overleve.