Ombygning af have

Redaktionen Boligforbedringer

Når have skal renoveres og laves om, så er det ofte med en helt specifik idé i baghovedet. Den idé passer dog somme tider ikke med den mængde af træer som findes i haven og derfor kan det være en nødvendighed at fjerne et eller flere træer fra haven for at opnå det ønskede resultat. Det er noget, som man ikke bør gøre letsindigt, men bør overlade til professionelle, som har styr på sagerne. Det ville nemlig være ærgerligt, hvis træet skulle ramme bygninger eller personer i et fejlslagent forsøg på at fjerne det selv.

Sådan bliver dit træ fjernet

Når du skal have fjernet et træ, så tænker du nok automatisk på en mand med en motorsav, der fælder det nede ved jorden og træet der falder så langt det er. Det er dog ikke altid, at dette scenarie er en mulighed og så må man i stedet topkappe træet. Man kan tænke på det som en slags omvendt træfældning i og med, at man faktisk starter oppefra. Dette kan enten forgå ved, at man bruger en lift eller at man fysisk kravler op i træet for at kappe grene af oppefra. Når det så er fældet, så kan træet faktisk genbruges i den nye have.

Genbrug dit træ på flere måder

Der er mange forskellige måder, hvorpå man kan bruge det træ, som man får ud af at fælde. Man kan blandt andet vælge at lave små stole af stubstykkerne, som kan gøre sig godt rundt om en bålplads. Man kan desuden også vælge at hugge det hele op til brænde, så der er fut i kaminen hele vinteren. Træflis af dit træ kan desuden bruges til ukrudtsbekæmpelse og er også en mulighed for genbrug. Læs mere her, om hvordan du kan få fældet dit træ og genbrugt det i Gilleleje, Helsingør og resten af Nordsjælland.