Vælg den bedste maling og spar penge

Redaktionen Maler

Når du skal male, betaler det sig at købe en ordentlig kvalitet. Det er både billigere i længden, men giver også en pænere resultat. Men du behøver heller ikke købe din vægmaling for dyrt – for de billige vægmalinger er ikke altid de dårligste.

Hvordan finder man det bedste maling?

Det kan være uoverskueligt at finde den bedste maling, da der findes så mange forskellige mærker, forskellige farver og forskellige nuancer.
Og det gør det da heller ikke lettere, at producenten ikke er forpligtet til at oplyse omkring hvad malingen indeholder, hvilket ellers ville kunne fortælle noget omkring malingens dækkeevne og holdbarhed. Og når man ikke kan se forskel på den billige og den dyre vægmaling , ja, så fristes man til bare at købe den billige.
Som ikke-faglært maler, er det altså reelt set umuligt at vide hvilken maling der er bedst – så et godt råd vil være at rådføre sig hos en fagmand først. Og ved at gøre det sådan, kan man spare mange penge – for så undgår man at købe for dyr maling, som man reelt set ikke havde brug for. Og på den anden side, så sparer man penge ved ikke at købe en for billig maling , som skal overmales oftere.

Undersøg hvad dine krav er

En ting du bør kigge på, er eksempelvis dine møblers placering. Hvis du har et møbel, som ofte bliver skubbet op imod malingen, så kan det være nødvendigt med en kraftig maling, også kaldet en glans ti. Glans ti er noget som man måske ville starte ud med at købe, bare for at være på den sikre side – men det er ikke nødvendigt. Hvis man ofte gør en given væg ren, grundet at den bliver beskidt, kan det også være en god ide at købe en kraftfuld maling. Du bør derfor tænke over hvor mange gange du har vasket dine vægge de sidste 5 år – er det sket tit, eller er det kun en bestemt væg, som ofte skal rengøres? På den måde kan det gøres op, om man kan nøjes med en billig maling, eller om man skal gå efter en dyr glans ti.

Kig efter tilbud – også når du ikke har brug for maling

En god ide vil være at begynde aktivt at se efter maling i reklamerne – lad det være i fjernsynet, avisen eller i radioen. Ofte kører butikkerne med gode tilbud, som sikrer dig billig maling. Du bør også tjekke diverse hjemmesider, som sælger maling, da de oftest er billigst. Dette er som følge af at de ikke har de samme omkostninger til butiksleje, personale m.fl. Maling holder sig generelt rigtig længe, så derfor er det også en god ide at få fyldt malerskuret op, når der engang imellem er et godt tilbud.