Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og have

Overrask dit barn med et nyt legehus [Guide]

Ligegyldigt hvor mange penge du har så er der intet så meget værd som kærligheden fra dit barn. Hvis du har en lille pige eller en lille dreng, så er en af de bedste overraskelser for dem at få et nyt legehus. Du kan selv vælge om du vil overraske dem med at det står færdigt eller at i skal bygge det sammen her i ferien.

Hvis ikke du har prøvet at bygge et legehus før eller du bare gerne vil have noget nyt inspiration, så vil du i denne artikel lære hvordan du bygger et legehus.

Step 1: Start med en plan over legehuset

Det første step er, at du skal lave en plan over huset. Planen over huset skal være detaljeret således at du ved præcis, hvor langt de forskellige dele af huset skal være, tager højde for at der skal være plads til vinduer og døre osv.

Du kan enten vælge selv at lave tegningerne, eller også er det muligt at finde tegninger på nettet over forskellige typer legehuse.

Step 2: Fundamentet skal ligges

Det andet step er, at du skal ligge fundamentet. Fundamentet behøver ikke at være et ligeså omfattende projekt, som at lave fundamentet til et hus. Måden du bygger fundamentet er ved at bygge en ramme af brædder og lægge tværgående brædder i midten. Herefter skal du lave gulvet, hvilket du skal ligge ovenpå fundamentet.

Step 3: Byg skelettet til væggene

Det tredje step er, at du skal sætte væggene op. Start med at lave skelettet, hvor du har gjort plads til vinduer og døre. For at du sikre dig at væggene ikke vælter, mens du bygger resten af huset, så skal du lave 2 tværgående bjælker fra væggen og ned til gulvet.

Step 4: Byg skelettet til taget

Det fjerde step er, at du skal bygge taget. Hvis du har besluttet dig for at have et skråt tag, hvilket de fleste vælger, så skal du starte med at bygge skelettet til taget først inden du sætter det op. Når du har bygget skelettet til taget, så skal du sætte det op.

Step 5: Sæt vinduer og døre i

Det femte step er, at du skal sætte døre og vinduer i. Sørg for at købe nogle nye vinduer, som kan holde til at de kan få en bold på sig uden at de går i stykker. Samtidig, så skal dine vinduer også være isolerende, da dine børn kan bruge legehuset om efteråret. Det samme gælder for dørene, hvor en lidt tykkere dør er en god ide, da det er med til at holde på varmen i de koldere perioder.

Step 6: Sæt væggene og taget op

Det sjette step er, at du skal sætte væggene fast på skelettet. Skelettet til legehuset skulle gerne stå fint, på nuværende tidspunkt, og nu er det tid til at sætte væggene og taget på. Her er det vigtige at søm og andet som dit barn kan rive sig på bliver fjernet, så det eneste, som mangler er at male legehuset.

Step 7: Mal det færdige legehus

Det syvende step er, at du skal male huset. Køb en billig maling i dit barns yndlingsfarve, og spørg dit barn om han eller hun vil være med til at male det. Husk at have døren til legehuset til at stå åben når du maler det indvendigt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *