Sådan klarer du dig som entreprenør

Redaktionen Lov, ret og råd Leave a Comment

Det kan være hårdt at være i byggebranchen. Der er mange, som falder i med begge ben og ikke klarer skærene i branchen. Men der er råd at hente, så du kan holde dig oprejst i en svær tid, svær tid. Læs med og få inspiration til hvad du skal gøre for at overleve.

 

Se på dit råmateriale

Det første du skal se på er de materialer du bruger. Som entreprenør skal du selvfølgelig bruge materialer, der er af høj kvalitet, men du kan sagtens få gode, kvalitetsmaterialer til din virksomhed – uden det går udover dit arbejde. Kontakt dine leverandører og snak med dem, for at finde ud af hvilke materialer og tilbud de har til dig. Du kan altid finde værktøjer, råmaterialer eller billig maling, til fornuftige prise, uden det går udover kvaliteten.

Få et kvalificeret personale

Det andet du skal se på er dine medarbejdere og om de lever op til den standard, du forventer af dem. Der er meget fokus på håndværkere i disse tider og derfor er det vigtigt at få kvalificeret håndværkere, som du ved kan levere den vare, kunden betaler for. Det er underordnet om det danske – eller polske håndværkere. Det, du skal se på chef er om de er dygtige nok til den pris de forlanger. Det går stærkt i byggebranchen, hvor du møder skarpe deadlines, og derfor er det essentielt at du har medarbejdere, som du kan stole på.

Som chef for en entreprenør virksomhed har du også ansvar for at lære unge, motiveret mennesker op, så der ikke bliver mangel på kvalificeret arbejdskraft. Mange i byggebranchen har en tendens til at glemme at de selv har et ansvar for, at der kommer kvalificeret medarbejdere ud på markedet. Derfor er det vigtigt, at du viser engagementet og modet til at ansætte lærlinge og unge mennesker, som har evnen og talentet til at begå sig håndværker – og entreprenørbranchen.

Netværk

Det tredje du skal se på er dit netværk. Når nogen nævner ordet ”netværk” er der mange, som tænker det er et såkaldt ”buzzord”, som er populært på direktionsgangene i større virksomheder. Men et netværk er en vigtig realitet i måden at drive forretning på. Selvom du bruger meget tid at lave et tilbud til potentielle kunder, så kan et veletableret netværk også vise vejen til nye kunder. Og et netværk er meget bredt – det består af venner, familie, kollegaer, investeringspartnere som Magnus Kjøller og sågar tidligere kunder er også en del af dit netværk og kan hjælpe din forretning. Derfor er det vigtigt, du bruger dem.

Kundernes finansiering

Det fjerde du skal se på er dine klienter. Det er vigtig du er opmærksom på, om du har klienter, der kan betale rettidigt. Derfor er det vigtigt du undersøger og ser efter om den kommende kunde har finansieringen i orden. Har de fået en bankgaranti? Mange starter med at bygge uden at være grundig nok i forhold til at undersøge det økonomiske og ender med at stå i store problemer. Ved at du oplever dårlige kunder, som ikke har penge nok, kan du blive nødsaget til at afskedige folk, fordi du ikke har penge nok. Og ren juridisk kommer du også til at befinde i en kedelig situation, hvor du skal bruge mange unødvendige ressourcer på noget, som du kunne have forhindret.

Husk servicen

Det femte, du skal se på, er dit serviceniveau. Mange glemmer det, men faktisk er folk i entreprenør branchen leverer faktisk en service. Derfor er det essentielt at du formår at levere en god service til dine kunder, så de både er tilfredse med faglige og selve ”betjeningen”.

Med de her råd er du på vej til at få en bedre og sundere entreprenørfirma, så du kan klare dig i en hård branche.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.