Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

NybyggeriNyttige rådTophistorier

Lav en plantegning af huset med gratis program

Uanset om du skal bygge nyt, bygge om, eller bare ønsker at indrette boligen på en anden måde kan det være fordel at anvende et tegneprogram på computeren. De såkaldte CAD programmer (computer aided drafting) kan hjælpe dig med at lave mål-faste tegninger i et professionelt udseende. Glem alt om blyant og papir, tegningen af det nye hus, eller tilbygningen skal selvfølgelig laves på computeren med et CAD tegneprogram.

Skal jeg købe et tegneprogram eller anvende et gratis program?

Der findes en lang række programmer, hvoraf nogler er gratis- og andre er betalingsprogrammer. En del programmer findes både i en simpel gratisversion og i en købeversion med flere funktioner.

De fleste af gratisprogrammerne kan sagtens anvendes til f.eks. at lave en plantegning af en ny tilbygning til huset, så det er altså ikke nødvendigt, at investere i dyre programmer hvis du ikke skal bruge alle de avancerede funktioner.

Gratis tegneprogrammer

Som tidligere nævnt, findes der en lang række udemærkede gratis tegneprogrammer, som har rigeligt af funktioner til at lave en tegning at drømmehuset eller den nye tilbygning. Du kan f.eks. anvende et af følgende programmer:

Byggebloggens eget tegneprogram

Byggebloggens eget tegneprogram RoomSketcher er udviklet af norske Viseno og giver dig både mulighed for at lave målfaste tegninger og flotte visuelle effekter.

Først tegner du grundplanen for dit nye hus eller tilbygning. Derefter er der mulighed for at indsætte møbler, køkken, bad, og en masse forskellige effekter. Resultatet kan komme til at se meget flot og indbydende ud og kan være med til at give et realistisk og meget virkelighedstro indtryk af hvordan den nye tilbygning kommer til at tage sig ud.

Sådan anvender du tegneprogrammet:

Du kan oprette en gratis konto på Byggebloggen RoomSketcher kan du i løbet af få minutter være i gang med at planlægge indretningen af din bolig eller lave tegninger af en ny tilbygning. Alt sammen i et flot, præsentabelt og professionelt udseende.
Fordelen ved at oprete en konto er, at du nemt kan gemme dine tegninger og hente dem frem igen senere. Dette kan du gøre fra en hvilken som helst computer med internetadgang, hvilket gør det nemt at vise de nye byggetegninger eller indretningsplaner for familie og venner. Du kan også nemt logge på med din Facebook-konto.

Når du benytter Byggebloggen RoomSketcher kan du vælge mellem de mange skabeloner til grundplan eller tegne dit eget hus helt fra grunden. Du kan tilføje vinduer og døre, vælge gulvbelægning og udseende af væggene. Til slut kan du indrette din nye bolig med møbler og andet udstyr fra kendte forhandlere. Du har mulighed for at vælge mellem mere end 4000 forskellige produkter til indretning af dit hjem.

Med snap-shot funktionen kan du du løbende se, hvordan din indretning ser ud i 3D. Du skal blot trække det lille grønne kamera der hen i boligen, hvor du ønsker at se din indretning fra.
Snap-shot funktionen rummer mange muligheder for at se din bolig fra forskellige vinkler og som 360 grader panorama billede. Du kan også let gemme billederne til senere fremvisning.

Med Byggebloggen Roomsketcher kan du også udskrive plantegninger i forskellige målestoksforhold og dele din indretning på Facebook, Google+ og Twitter. Alt hvad du skal gøre er at benytte knapperne i tegneprogrammet eller kopiere linket i browseren. Hvis du støder på problemer undervejs er der altid mulighed for at hente hjælp på RoomSketchers Facebookside.
Prøv det gratis 3D tegneprogram via dette link: RoomSketcher/Byggebloggen 3D tegneprogram

x
x

Du kan også prøve et af disse tegneprogrammer:

Floorplanner:

Findes i en gratis version, som er meget nem at anvende.

www.floorplanner.com

Sketchup:

Findes i en gratis version. Er ukompliceret at anvende, men man skal lave alting selv.
http://sketchup.google.com

Floorplan 3D:

Et rigtig godt og billigt program (ca. 200 kr). Kan rigtig meget, men er ikke så avanceret.
www.imsisoft.com

Professionel Home Design:

Et professionelt program som kan næsten alt, men som også kræver lang tid at lære at bruge (550 kr).
www.punchsoftware.com

Tegneprogram til køkkener:

De førnævnte programmer kan også anvendes hvis du skal lave tegninger af dit nye køkken. Du kan også anvende et af de mange gratis programmer, som diverse køkkenfirmaer stiller til rådighed.
F.eks. har IKEA et gratis tegneprogram, som hedder IKEA Home Planner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *