Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Udvalgte artikler

Redningsstigen optimerer din sikkerhed

Skaf dig selv og dine beboere lidt ekstra tryghed ved montering af en redningsstige.

Derfor skal du montere en redningsstige

En redningsstige er en stige, der optimerer mulighederne og samtidig forhøjer chancerne for overlevelse eller mindre skader. Hvis du er spærret inde i din bygning blandt ildens flammer, og ikke kan søge andre udveje fra bygningen end ved et vindue modsat flammerne, kan en redningsstige være din eneste vej ud! En redningsstige kommer sammen med systemet, “SafeLadder”, der i tilfælde af brand får redningsstigen til at folde sig ud. Tilkaldelsen af stigen kan forekomme af enhver person i bygningen, eller hvis beredskabet kommer frem i tide gennem en nøglelås ved gadeplan. Redningsstigen placeres ofte mod baggården ud mod opholdsrum som eksempelvis et soveværelse. Grunden til dette er, at det har til formål at skabe en røgfri udgang modsat den fælles opgang, som tit er fyldt med sko, skraldeposer, jakker osv., som ilden ofte tager med sig i farten. En redningsstige kan både monteres på bygningens tag eller facade, så den vil være godt skjult, men samtidig yderst effektiv. Derudover indeholder systemet også fleksibilitet, da stigen både kan bruges i forbindelse med altaner eller vinduer.

Hurtigere evakuering

En redningsstige øger faktisk ikke kun dine chancer for at slippe godt fra en brandulykke. Redningsstigen bidrager også til et rigtig godt stykke værktøj for brandvæsenet for at arbejde og evakuere hurtigere. Da redningsstigen sidder på ydersiden af bygningen, fungerer denne også som en vej til at komme hurtigt op til beboerne for at tilbyde deres hjælp. Redningsstigen gør det også muligt for brandmanden at hæfte sig fast på stigen, så hænderne er frie og dermed er klar til at handle uden at tænke på sin egen sikkerhed. Efter branden er slukket med succes med hjælp fra redningsstigen, kan systemet foldes sammen og anvendes en anden gang.

Derfor er en redningsstige vigtig for trygheden

Jo mere tryghed, jo bedre, det giver sig selv. Redningsstigen forhøjer dine chancer for at komme bedst muligt igennem brandulykker, og derfor kan du se det lidt som at købe en ekstra lille forsikring. Redningsstigen er meget stabil, da dens automatiske arme er monteret med en platform, der gør det muligt, at både bygningens beboere samt brandvæsenet kan træde trygt på redningsstigen. Afstanden fra vinduet til stigen er lavet i skridsikkert materiale, der endnu engang skaber tryghed, da man nemt kan komme fra sit vindue til stigen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *