Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og haveLov, ret og råd

Regler for snerydning

Der er næsten ikke noget flottere end et sneklædt landskab, men der er næsten heller ikke noget værre end at skulle op kl 6 om morgenen for at rydde fortovet for sne, med mindre du elsker at stå tidligt op og få en god gang motion med kost og skovl .

 

Er du i tvivl om du har pligt til at rydde sne der hvor du bor?

Som udgangspunkt er det kommunens opgave at rydde sne på offentlige stier og cykelstier og offentlige pladser.

Som grundejer har du i de fleste tilfælde pligt til at rydde sne, salte og gruse på fortove og stier, som støder op til din grund. Er din vej en privat fællesvej har du som regel også pligt til at rydde selve vejen for sne og gruse og salte både kørebanen, stier og fortove.Texas sneslynge

Erstatningspligt ved manglende snerydning

Hvis du forsømmer at rydde sne, salte og gruse kan du risikere at skulle betale erstatning ved et evt. uheld. Du kan også risikere, at posten og skraldemanden nægter at udføre deres arbejde hvis du ikke har ryddet for sne.sne

Er du omfattet af snerydningspligten?

Hos din kommune kan du få oplyst om du er omfattet af rydningspligten. Hvis vejen er privat fællesvej har du pligt til at rydde, salte og gruse fortovet og halvdelen af kørebanen ud for din ejendom. Bor du på landet og har en privat vej hen til dit hus har du pligt til at rydde denne så posten og skraldemanden kan komme frem.

Hvis du forsømmer at rydde for sne kan du blive straffet med bøde og kommunen kan lade snerydningen udføre for din regning.

Hvor tidligt skal du rydde sne?

Fortove, stier og veje skal som udgangspunkt være ryddet i tidsrummet 07.00 til kl. 22.00 på hverdage og fra kl. 08.00 på søndage.

Hvis der er tale om fortovet foran f.eks. en børnehave som åbner kl. 06.00, så skal glatførebekæmpelsen være udført når institutionen åbner.

Regler for snerydning: www.borger.dk/Sider/Vejene-i-snevejr.aspx 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *