Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Hus og haveUdvalgte artikler

Maskine til snerydning – fejemaskine eller sneslynge

Det kan være flot at se på når sneen daler ned og klæder landskabet ind i en hvid vinterfrakke, men for husejerne er sne = arbejde med kost og skovl for at få ryddet fortove og indkørsler. Vinterbeskæftigelsen med at rydde sne kan være fast arbejde i flere uger hver vinter. Der kan derfor være god grund til at investere i en maskine til snerydning. Dette gælder særligt, hvis du har fortov, eller en lang indkørsel ved huset, som skal holdes fri for sne.

 

Hvilken type maskine til snerydning skal jeg vælge?

Grundlæggende kan man tale om to forskellige typer maskiner til snerydning:

  • Fejemaskinen med en roterende kost. Fejemaskinen egner sig godt ved mindre snemængder, hvor den hurtigt kan rydde fortovet helt for sne. Ved store snemængder kan fejemaskinen godt komme i problemer og en sneslynge vil være mere egnet til opgaven.Fejemaskine
  • Sneslyngen er god når der kommer store mængder sne, som med sneslyngen effektivt kan kastes til siden. Sneslyngen egner sig dog ikke så godt til mindre snemængder, fordi den ikke kan feje fortovet helt rent, ligesom fejemaskinen.Texas sneslynge

Skal jeg vælge en fejemaskine eller en sneslynge?

Hvis du har et behov for at feje fortov,  eller flisebelagt indkørsel vil det optimale valg for de fleste være en fejemaskine. Fejemaskinen har den fordel, at den kan være en stor hjælp hele året rundt også om efteråret når der skal fejes blade, eller om foråret når grus skal fejes væk fra fortovet.

Ulempen ved en fejemaskine kan være, at kan have svært ved at klare store snedybder, så hvis du ikke når at få fejet i tide, vil du skulle ud og skovle sne på gammeldags facon.

En sneslynge er god, når der kommer rigtig meget sne. Den kan kaste sneen længere væk, hvilket kan være en stor fordel hvis der kommer sne igennem længere tid.

Konklusionen må være, at for de fleste villaejere vil en fejemaskine være at foretrække. En alternativ løsning kan være en kombimodel, hvor det er muligt at udskifte kosten med en sneslynge hvis der kommer store mængder sne.

Hvor kan jeg købe en billig fejemaskine eller sneslynge?

Der findes en lang række forhandlere der sælger maskiner til at rydde sne med. Det kan være specialbutikker, der udelukkende sælger maskiner til hus og have, eller større supermarkedskæder, som f.eks. Bilka, Biltema, diverse byggemarkeder m.v.. Endelig er det muligt, at købe sin nye fejemaskine eller sneslynge via en onlinebutik.

Du kan f.eks. købe fejemaskiner i alle prisklasser her: http://www.texas.dk/

Eller du kan lave et prischeck på www.pricerunner.dk for at finde frem til de aktuelle tilbud.

Se en fejemaskine i funktion:


Se her hvordan en sneslynge virker i praksis:

Hvis du overvejer at købe en kombimodel, hvor der medfølger både sneslynge og kost, så se videoen herunder:

Skal jeg rydde sne der hvor jeg bor?

Hos din kommune kan du få oplyst om du er omfattet af rydningspligten. Hvis vejen er privat fællesvej har du pligt til at rydde, salte og gruse fortovet og halvdelen af kørebanen ud for din ejendom. Bor du på landet og har en privat vej hen til dit hus har du pligt til at rydde denne så posten og skraldemanden kan komme frem.

Hvis du forsømmer at rydde for sne kan du blive straffet med bøde og kommunen kan lade snerydningen udføre for din regning.

Fortove, stier og veje skal som udgangspunkt være ryddet i tidsrummet 07.00 til kl. 22.00 på hverdage og fra kl. 08.00 på søndage.

Hvis der er tale om fortovet foran f.eks. en børnehave som åbner kl. 06.00, så skal glatførebekæmpelsen være udført når institutionen åbner.

2 thoughts on “Maskine til snerydning – fejemaskine eller sneslynge

  • Hvad med en elektrisk sneslynge. Sådan en er da en hel del billigere end dem med benzinmotor.

  • har selv en fejemaskine. Den har klaret det helt fint også med meget sne og så kan denbruges hele året rundt. Helt klartden bedste investering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *