Sådan designer du et sovevenligt soveværelse

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Måske kan du ikke sove om natten, eller måske ønsker du bare at gøre dit soveværelse endnu mere sovevenligt. Der er nemlig nogle ting, du kan gøre, for at dit soveværelse er optimalt at sove i. Det er nemlig muligt, at et soveværelse ikke fremmer afslapning.

 

Dæmp lyset

Omkring en time inden sengetid, er det en god ide at hjælpe kroppen med at slappe af og fortælle din hjerne, at det er ved at være sengetid. Der har lys meget at skulle have sagt. Derfor er det en god ide at få fat i en natlampe, hvor lyset kan reguleres. Så kan du selv styre lyset og forberede din hjerne på natten. Derudover er det vigtigt at have nogle gardiner, som holder lyset ordentligt ude, så din hjerne ikke bliver forstyrret af lys igennem natten.

 

Afslapning

De soveværelse skal få dig til at slappe af. Derfor er det en god ide at vælge vægfarver til dit soveværelse, som gør dig glad. Derudover hjælper det også at holde dit soveværelse rent og ryddeligt og redde din seng hver dag, så rummet er rart og roligt at være i.

 

Luft ud

Sørg for at lufte regelmæssigt ud i dit soveværelse, så luften er frisk og ren. Specielt inden sengetid er det en god ide at få luftet ud. Find ud af hvilken temperatur, du har det bedst i, så du kan sove uforstyrret grundet enten kulde eller varme.

 

En ordentlig seng

Du bruger rigtig mange timer i din seng, og derfor er det vigtigt at den er i god kvalitet og passer bedst muligt til dig. Hos Sleepzone finder du et stort udvalg inde for senge, sovesofaer, dyner og puder.

 

Beroligende dufte

Lavender er kendt for at reducere hjerterytmen og blodtrykket. Derudover kan det også forbedre dit humør og hjælpe dig med at slappe af inden sengetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.