organiser din bolig

Sådan organiserer du din bolig

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Uanset om du bor i en lille lejlighed eller i en stor villa, kan det være en udfordring at få indretningen til at fungere og undgå rod. Det kan nemlig nemt virke uoverskueligt at rydde op i dit hjem og skabe opbevaringsplads. Hvis du læser med her, får du en række gode råd til, hvordan du bedst muligt organiserer din bolig.

En god måde at organisere og pladsoptimere dit hjem på, er at gennemgå hvert rum for sig. Dette er en overskuelig tilgang til projektet, da du derved har mulighed for at organisere din bolig i etaper. På den måde kan du tage et enkelt rum, for eksempel hver gang du har en fridag.

Det altafgørende for at opnå et organiseret hjem, er at udnytte pladsen bedst muligt. Desuden er det en god ide, at du ikke fylder dit hjem med for mange ting, som du alligevel ikke bruger. Det kan være svært at smide ud og give ting væk, men det er ofte en god beslutning.

Optimer pladsen

Bor du i en lille lejlighed, eller skal du rydde op i et lille rum, er det en god ide at få så meget væk fra gulvet som muligt. Jo mere gulv, der er synligt, jo større virker det nemlig.

Udnyt i stedet vægge og loft til opbevaring, for eksempel ved hjælp af hylder og reoler, der kan hænge på væggen.

Overvej desuden at anskaffe dig nogle forskellige opbevaringskasser, hvor du kan opbevare ting som sko, håndklæder, legetøj og andre ting, som ellers ville ligge og rode. Opbevaringskasserne kan sagtens være pæne og indgå som et dekorativt element af din indretning.

Forsøg så vidt muligt at undgå at have for mange ting i din bolig. Gennemgå dine rum et efter et, og smid alle overflødige ting til genbrug – det gælder både tøj, bøger, nipsting og andet. De ting, som du sjældent bruger, behøver ikke være inde i din bolig. Det skaber nemlig unødigt rod.

Organiser dit opbevaringsrum

Når du har gennemgået og organiseret dit hjem, er du tæt på at være i mål, men ikke helt. Mange af de ting, som ikke skal smides ud eller gives til genbrug, men som heller ikke længere har en plads inde i huset, skal nemlig have en plads i din garage, dit skur, din kælder, eller dit værksted.

Behovet for at organisere slutter ikke inde i huset. Tværtimod er det vigtigt, at du indretter dit opbevaringsrum, så du nemt kan finde de forskellige ting, når du skal bruge dem. Dette kan du for eksempel gøre med en stålreol fra Erfa Inventar.

Erfa Inventar producerer reoler i galvaniseret stål, der ud over at være i topkvalitet, er ideelle til indretning af for eksempel et værksted. Med nogle gode stålreoler kan du nemt og hurtigt organisere julepynt, haveredskaber, cykelgrej og så videre, så alt er nemt at komme til.

En ordentlig organisering af dit hjem kan spare dig for mange timers rengøring og oprydning. Ved at følge nogle af vores ovenstående tips til indretning, pladsoptimering og organisering, får du dig nemlig et hjem, hvor de fleste ting har en fast plads, og hvor det er nemt at bevare overblikket.

Så slipper du for at blive stresset over at dit hjem roder, og du kan i stedet bruge din tid på andre hyggelige ting.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.