Sådan skifter du olie på plæneklipperen

Redaktionen Hus og have Leave a Comment

Mange glemmer at skifte olien på plæneklipperen. Dette kan medføre, at plæneklipperen bliver slidt op alt for hurtigt, mister kraft og forurener mere. Det er derfor vigtigt at skifte olien mindst en gang årligt og rense eller skifte tændrøret. Det kan også være nødvendigt at rense eller skifte luftfilteret, hvis dette er tilstoppet af støv og skidt.Olieskift plæneklipper

Sådan skifter du let olie på din plæneklipper:

Det er vigtigt at undgå oliespild når du skifter olie på plæneklipperen. I de fleste byggemarkeder kan du købe et sæt der er beregnet til at skifte olie på små havemaskiner. I sættet er der bl.a. en pumpe der kan bruges til at suge den gamle olie op med. På den måde undgår du at spilde olie ud på jorden. Det kan være en god idé at starte plæneklipperen kortvarigt inden du skifter olie, så olien er varm og nemmere at suge op. Når du har tappet den gamle motorolie af skal du påfylde ny motorolie. Det er vigtigt at anvende motorolie der er beregnet til en plæneklipper. Denne type olie har ofte betegnelsen SAE 30, hvilket siger noget om oliens viskositet.

Skift tændrøret på plæneklipperen

Når du har skiftet olien vil det være en god idé at rense eller skifte tændrøret. Hvis tændrøret er slidt bliver plæneklipperen svær at starte og forbrændingen bliver dårligere. det kan derfor ikke betale sig at spare på servicen.

Herunder kan du se en video af hvordan du selv kan skifte olie på din plæneklipper:

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.