Sådan anlægger du en nem have

Redaktionen Hus og have, Nybyggeri Leave a Comment

Man skulle måske tro, at det kunne være en svær opgave at anlægge sin have. Dette er dog bestemt ikke tilfældet. Det er faktisk forholdsvis let selv at anlægge en have.

En flot og nem have behøver ikke være tidskrævende

Måske er du typen, som ikke har lyst til at bruge alt for mange timer og kræfter på ofte at vedligeholde din have, og hvis det er tilfældet, så er der heldigvis mulighed for at anlægge din have sådan, at den ikke er særlig tidskrævende at passe samtidig med, at den bliver flot og præsentabel. Det handler blot om at anlægge de rette ting i din have, som du både synes er pæne at kigge på samtidig med, at tingene du anlægger er nemme at passe.

En græsplæne er tidskrævende

At en simpel have som udelukkende består af en græsplæne er nem at passe er en udbredt misforståelse. En græsplæne skal nemlig slås ca. 25 – 26 gange årligt, og det er væsentligt oftere end hvis man eksempelvis skal passe et bed. Hvis man 25 – 26 gange årligt passede andre bede i stedet for at slå græsset, så ville man nå enormt langt – og at passe et bed vil meget sjældent kræve, at man ordner det 25 – 26 gange årligt.

Derfor kan det meget stærkt anbefales, at du sørger for at vælge nogle flotte bede, som ikke er særligt tidskrævende at passe. Du skal desuden sørger for at du vælger nogen, som passer til netop den indsats, som du gerne vil lægge i din have. Du kan eventuelt også plante nogle buske og lignende, som kan pynte i din have. De skal også passes væsentligt sjældnere end græsset.

Gode råd i forbindelse med anlæggelse af en nem have

  • Del din have i nogle forskellige områder, når du skal anlægge den. Det er en god idé, at du deler haven op i forskellige områder efter hvor tidskrævende de er at passe.
  • Sørg for at anlægge flere små bede i stedet for et stort. Det vil altid være væsentligt lettere at passe flere små bede, end det er at passe et stort bed. Et stort bed kan nemlig meget hurtigt blive meget uoverskueligt. Samtidig er det som oftest også pænere at have flere små bede, som er fordelt rundt omkring forskellige steder i din have.
  • Sæt en stopper for ukrudt. Sørg for at anlægge din have på en måde, så du sætter en stopklods for, at der kan vokse meget ukrudt. Dette kan du eksempelvis gøre ved at anlægge fliser – eksempelvis kantfliser rundt omkring din græsplæne.
  • Det er en god idé, at du sørger for at plante mange planter af den samme slags.

En anlægsgartner kan være en dyr løsning, når du skal anlægge en nem have

Hvis du ikke selv har lyst til at klare din have, så skal du være klar over, at det kan være en dyr løsning at få en anlægsgartner ind. Til gengæld kan du slippe for besværet med eksempelvis at plante bed og lægge fliser. På den måde kan det være en fordel, at du slipper for besværet ved at hyre en anlægsgartner til at anlægge din have.

På den anden side skal du samtidig også regne med, at det kan godt kan koste en del penge. Til gengæld er der mulighed for på længere sigt at spare en hel del tid, da en anlægsgartner kan rådgive dig til, hvordan du på bedst mulig vis kan få have anlagt sådan, at den er nem og enkel at passe. Derfor kan det på længere sigt godt være en god idé at få hjælp af en anlægsgartner.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.