Sådan får du børnene væk fra skærmen

Redaktionen Hus og have

Savner du tiderne før iPaden og mobiltelefonen, hvor dine børn var med dig i haven og til stranden om sommeren? Diverse elektroniske medier kan hurtigt suge alt fokus fra dem. Vi kender det godt selv, for det er jo ikke kun børn, som kan bruge timer bag skærmen. Det kan være svært at overbevise børnene om, at de skal slippe skærmen, når ikke vi selv er gode til det. Men vil du gerne have mere tid med dine børn væk fra skærmen? Så læs nogle forskellige tricks her.

Lav en fast aftale

Hvis du altid vil være sikker på at have noget tid med dem, hvor de er væk fra skærmen, kræver det, at du laver nogle så faste rammer som muligt. Hav en fast aftale om i hvilket tidsrum, det er tilladt at bruge mobilen eller iPad’en. På den måde bliver det gjort til noget, som ikke kan være anderledes. Det skal ikke diskuteres, det er bare sådan. Hvis du sætter sådan nogle rammer så tidligt som muligt, så vænner børnene sig hurtigt til, at det er sådan, det er. Du bør undgå lange forhandlinger. Sæt nogle regler, så det ikke er til diskussion. De vil højst sandsynlig ikke være tilfredse det første stykke tid, men så handler det bare om hurtigt at finde på noget nyt at lave, så de helt glemmer, hvad det er, de savner.

Find noget at erstatte skærmen med

Det er svært at lokke dem til at give slip på skærmen, hvis ikke der er noget at lave i stedet for. Her om sommeren ville det f.eks. være rigtig smart med en trampolin i haven, som kan erstatte skærmen. Trampolin tilbud. Børn kan bruge timevis på en havetrampolin, og de vil højst sandsynlig helt glemme iPad’en. På den måde får de samtidig bevæget sig, hvilket også kun er godt. Trampoliner online her.