Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerHus og have

Sådan fjerner du mos og alger på taget

Mange ældre tage har en tendens til at blive belagt med mos. Laget af mos kan i løbet af få år blive meget tykt og være med til at forringe restlevetiden på taget. Mosset hindrer vandet i at løbe frit af taget og der kan med tiden blive risiko for, at der trænger vand ind mellem tagsten eller tagplader.

Alger og mos på taget vokser særligt i vinterhalvåret, hvor vejret er mere regnfuldt og solen ikke har så meget magt. I sommerperioden vil tagflader, der vender mod syd ofte blive så varme af solen, at mos og alger ikke kan vokse. Algerne og mosset vil i stedet for gå i en slags dvale og vågne op igen når vejret igen bliver regnfuldt.

alger på tag

Forlæng levetiden på dit tag ved at fjerne mos og alger

Der kan være god fornuft i at fjerne mos og alger på taget, for på den måde kan du forlænge levetiden på taget. Der ud over vil det ofte skæmme udseendet af taget, hvis det er fuldstændigt overbegroet med mos og alger.

Der findes flere måder til selv at fjerne mos og alger fra taget. Herunder er nævnt nogle eksempler:

  • Hvis laget er meget tykt er det ofte bedst først at feje taget med en stiv kost.
  • Når det tykke lag af mos er fejet af taget kan det være en idé at sprøjte taget med algefjerner.
  • Hvis du har en højtryksrenser er det muligt at købe et særligt kit, der er beregnet til at sprøjte algefjerner på taget. Med det særlige udstyr er det muligt at stå på jorden og sprøjte algefjerneren ud over taget. Du undgår derved, at skulle kravle rundt på et vådt og glat tag.

Bestil et professionelt firma til at behandle taget mod mos og alger

Mange mennesker ønsker ikke selv at skulle kravle rundt på et vådt og glat tag for at rense mos af og sprøjte taget med algefjerner. Mange vælger derfor at bestille et firma til af afrense taget. Mange af disse firmaer tilbyder ud over at afrense taget også, at male taget så det næsten kommer til at se ud som nyt. Behandlingen kan både anvendes til eternittage og betontagsten og vil give taget en mere glat overflade, så begroninger i fremtiden kan minimeres. Behandlingen kan være et godt alternativ til at udskifte taget og vil give taget mange års ekstra levetid.

Herunder er link til nogle af de mange firmaer på markedet:

http://www.dansktagteknik.dk/00055/00261/

http://www.algefjerner.dk/

http://www.nordisktagteknik.dk/algefjerner.php 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *