Sådan holder du styr på byggeprocessen

Redaktionen Boligforbedringer, Tophistorier, Udvalgte artikler 1 Comment

Inden du bestiller håndværkere til f.eks. ombygning eller tilbygning skal du overveje om du selv vil være byggeleder, altså koordinere arbejdet mellem de forskellige faggrupper, eller om du vil købe dig til professionel hjælp.

Hvis du tror de forskellige faggrupper selv sørger for koordinere arbejdet mellem sig kan du godt risiker at blive slemt skuffet. Konsekvensen kan blive, at hele byggeprojektet bliver forsinket fordi man må vente på håndværkere, eller at de rigtige byggematerialer ikke er blevet bestilt i tide, eller endnu værre, at tingene bliver lavet forkert.

Hvis det drejer sig om en større opgave kan der være god fornuft i at få hjælp fra f.eks. en ingeniør, bygningskonstruktør, eller arkitekt som sørger for koordinere arbejdet mellem de forskellige håndværkere.

Du kan også vælge den håndværker som skal udføre størstedelen af arbejdet som hovedentreprenør. Så er der kun én du skal træffe aftaler med og det er så hans opgave, at stå for kontakten til de andre håndværkere.

Uanset hvilken løsning du vælger, så sørg for at lave skriftlige aftaler og sørg for at aftalerne er så præcise og detaljerede som muligt så dyre misforståelser undgåes. Det er bl.a. vigtigt at der står i aftalen hvad prisen skal være, hvornår arbejdet skal være færdigt og hvor meget der skal betales i dagbøder ved manglende aflevering til tiden.

Få evt en boligrådgiver eller boligadvokat til at se aftalen igennem. Jo mere detaljeret opgavebeskrivelsen er, jo mere styr har du på at resultatet bliver som planlagt. Husk, at du ikke er forpligtiget til at betale før arbejdet er udført som aftalt.

Læs mere i standardaftalen Erhvervs og byggestyrelsen -forbruger her.

Comments 1

  1. En go idé er også at gå ind på nogle af de websider der vudere håndværkere, og finde nogle håndværkere med gode vurderinger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.