Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerUdvalgte artikler

Udskift dine vinduer og spar på varmeregningen

Skal du have skiftet en rude, som er punkteret, så overvej om det ikke på lang sigt vil være en bedre investering at skifte hele vinduet, eller måske alle vinduerne på en gang.

Udskiftning af en punkteret termorude til en ny energirude vil give en betydelig varmebesparelse i forhold til en traditionel termorude. Men måske er vinduesrammen ikke helt frisk længere og måske slutter vinduet ikke helt tæt længere. Så kan der være en god grund til at skifte hele vinduet.

Når det er koldt uden for er det rart at have gode termovinduer.

Kommer man på et tidspunkt i den situation at boligen skal sættes til salg, vil nye vinduer alt andet lige forøge værdien af boligen, måske enda mere end det kostede at udskifte vinduerne.

Energiglasset i nye vinduer er tykkere end i gammeldags termoruder, derfor er rammen også lidt tykkere. Til gengæld vil udskiftning til nye vinduer både give en besparelse på varmeregningen og en værdiforøgelse af boligen. Desuden undgår man ubehagelig træk og kuldenedfald fra vinduerne, så på komfortsiden er der også en gevinst af hente. I et typisk 60’er parcelhus på 120 m2 vil man ifølge Bolius kunne spare ca. 2700 kr årligt og sikkert mere med stigende energiafgifter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *