Sådan laver du et praktisk og hyggeligt børneværelse

Redaktionen Hus og have

Det er en rigtig hyggelig opgave at skulle lave et børneværelse. Det er som om, at du tit kan slippe afsted med lidt mere end i indretningen i resten af huset hvad angår farver, mønstre og former. Et børneværelse skal være praktisk, men det skal også være hyggeligt, så det er rart for dit barn at sidde derinde og lege.

Gør værelset rart at være på

Det skal være rart for dit barn at bruge tid på sit værelse. Du skal indrette det sådan, at dit barn faktisk får lyst til at være der en hel masse. Det skal være hans/hendes helt egen base. På et børneværelse bliver der brugt meget tid på gulvet, når der leges. Derfor er det smart med et væg-til-væg-tæppe eller et gulvtæppe midt på gulvet. Det er rarere at sidde og lege på end et trægulv. Desuden kan du finde en behagelig, lille stol eller en sækkepude, som dit barn kan slappe af i.

Gå ikke ned på opbevaringsplads

Det tager ikke lang tid for dit barn at gøre et helt tomt gulv til et meget rodet gulv, der er fyldt med ting og sager. Derfor er det rart med en masse opbevaringsplads, så alting nemt kan pakkes væk en gang imellem. Det behøver ikke være noget vildt system, for det er umuligt at organisere dit barns legetøj. I stedet skal du finde nogle smarte opbevaringskasser af gennemsigtig plast, så det hele kan smides derned og man samtidig kan se, hvad der er dernede. Kasserne kan enten sættes op ad væggen eller rulles ind under sengen.

Spar ikke på farverne

Det er kedeligt for dit barn, hvis der ikke er noget forskelligt at kigge på inde på værelset. Spar ikke på farverne, når du indretter. Hæng nogle forskellige billeder op, så det bliver hyggeligt og spændende.