Sådan øger du værdien af din bolig inden salg

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Har du besluttet dig for at sælge din bolig for at finde noget nyt? Hvis du har, eller overvejer dette, kan du med fordel læse denne artikel. Der er nemlig nogle ting, som du kan gøre, som vil sikre dig den største økonomiske værdi ved et bolig salg. Hvis du tager dig tiden til at gennemgå disse ting, vil du potentielt kunne øge boligens værdi inden et salg – og dette kan være med til at finansiere din næste bolig drøm!

Lav forbedringer som værdsættes

Nogle købere kigger efter en bolig, som de kan flytte ind i med det samme, uden at skulle lave de store forbedringer til boligen. Hvis din bolig har væsentlige mangler – eller blot plads til forbedring – kan du derfor med fordel gøre dette, inden du sætter boligen til salg. På denne måde gør du boligen mere attraktiv for købere – og dermed stiger værdien. Du skal dog balancere dette, med den pris, som du betaler for forbedringerne. De ting, som virkelig giver værdi, vil ofte kræve professionelt håndværker arbejde. Bor du eksempelvis i Roskilde og ønsker at udbygge terrassen inden salg, skal du finde den håndværker i Roskilde, som kan klare jobbet billigst – men stadigvæk med professionalitet og pålidelighed. Du kan med fordel bruge online portaler til at finde den bedste pris og på samme tid tjekke anmeldelser fra tidligere kunder. Jo lavere prisen er, jo højere vil gevinsten være på dit bolig salg.

Få styr på din grund

Måske har du ikke tænkt meget over hvor din grund starter og stopper siden du flyttede ind. Men, dette kan spille en stor rolle når du sælger boligen. Sørg derfor for at få en kyndig til at gennemtjekke dette, inden du sætter boligen til salg. Dette kan skabe små konflikter med naboen – men det kan være det hele værd, når du skal have vurderet boligen!

Sæt realistisk pris – men efter dine behov

Når værdien på boligen skal sættes, skal det selvfølgelig ske af en professionel. Men den pris som du ender med at sælge for, skal være tilfredsstillende for dig. Derfor skal du sammen med ejendomsmægler sætte en mindstepris, som du vil være tilfreds med. Dette kan afhænge af dine behov og hvor længe du er villig til at vente, før boligen bliver solgt. Jo lavere pris, jo hurtigere vil boligen formentligt blive afsat. Afstem derfor med dig selv, om hvor længe du er villig til at vente.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.