Undgå dette store problem i din bolig

Redaktionen Hus og have Leave a Comment

Når du er husejer, er der mange ting, som du skal være opmærksomme på. Nogle af disse er dog vigtigere end andre og ét af vigtigste, som du formentlig har hørt om før, er skimmelsvamp. Dette er et af de problemer, som du helst skal forebygge, inden det indtræder. Det kan nemlig have store konsekvenser, som spreder sig lige fra dit eget helbred til værdien på din bolig. Den forbyggende indsats er særlig vigtigt, da skimmelsvamp kan være svært at udrydde, når den først har udbredt sig meget. Mange har hørt om skimmelsvamp før, men er ikke helt klar over hvad et er, hvordan de skal forebygge det, eller hvilke konsekvenser det kan have for deres sundhed. Derfor får du i denne artikel et overblik over netop dette og forhåbentligt vil det hjælpe dig med enten den forebyggende indsats eller bekæmpelsen af problemet.

Hvad er skimmelsvamp?

Skimmelsvamp er en fællesbetegnelse for en type svampe, som lever af at omsætter organisk materiale. Det findes overalt i naturen, men det betyder bestemt ikke, at det hører til i din bolig. Hvis du har problemer med fugt i den bolig, kan det nemlig skabe et klima for disse svampe som gør, at de trives særligt godt – og dette kan drastisk forringe dit indeklima.

Hvad kan du gøre, for at undgå skimmelsvamp?

For at indgå skimmelsvamp er det vigtigt at du har godt udluftning i din bolig. Der kan være situationer, hvor du skal være ekstra opmærksom. Dette gælder f.eks. i dit badeværelse, som ofte bliver meget fugtigt som et resultat af brusebadet. Hvis du har ventilation, er det vigtigt, at du tjekker at denne fungerer optimalt – ellers kan problemet langsomt opstå, uden at du er klar over det. Hvis du ikke har ventilation, er det ekstra vigtigt at du åbner vindue og dør, så lokalet bliver luftet ordentligt ud og fugten kan undslippe. Skimmelsvamp viser sig ofte som sorte mærker på vægge, men i nogen tilfælde kan det ikke ses. Derfor er det vigtigt at du får undersøgt om du har skimmelsvamp, hvis du har mistanke om det og f.eks. oplever nogle af nedenstående symptomer.

Skimmelsvamp kan forudsige ubehagelige symptomer

Skimmelsvamp kan nemlig påvirke indeklima og resultere i sundhedsmæssigt symptomer, som f.eks.: hovedpine, træthed, koncentrationsbesvær, irritation af luftveje, allergiske reaktioner mm. Det er forskelligt, hvordan individer reagerer på skimmelsvamp og for nogle, kan det være meget alvorligere end andre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.