Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Pillefyr er en god erstatningsmulighed af dit oliefyr

Er du en af den der varmer din bolig op ved hjælp af et oliefyr? Så kan du både spare penge og gøre noget godt for miljøet ved at skifte dit gamle oliefyr ud med et nyt pillefyr. Er du blandt de forbrugere der tænker økonomisk og miljørigtigt på samme tid, bør du læse med her. 

Varm din bolig op med mere ”grøn varme”

Mange forbrugere er hoppet med på den grønne omstilling, uden at det har kostet en formue – faktisk har det været med at spare dem for et anseeligt beløb hvert år. Og de forbrugere  kan du også blive en del af. 

Som pillefyr ejer kan du tale med om, hvordan billige træpiller både letter belastningen på pengepungen og miljøet. I mere end et årti har mange danske forbruger ikke kunne modstå de mange fordele, der er ved et træpillefyr. Derfor er forbruget af træpiller selvfølgelig også steget, faktisk er forbruget af træpiller femdoblet. Forventningerne til markedet for træpiller er yderligere stigninger. Dette skyldes også at både fjern- og kraftvarmeværker i højere grad også bruger træpiller. 

Årligt vil et hus på 150 kvadratmeter typisk bruge 5 tons træpiller. Sammenligner vi den energi 5 tons træpiller giver, svarer det til at bruge 2.800 liter olie i et oliefyr. Derfor giver et pillefyr den god besparelse økonomisk. 

Det er en gave til miljøet 

Men hvad er træpiller typisk lavet af? Typisk er det produceret af restmaterialer fra møbelindustrien. Disse rester bliver presset hårdt sammen og bliver til træpiller. Det at et produkt har fokus på genanvendelse af restmaterialer, for på denne måde at skabe et nyt produkt er særdeles godt for miljøet. Ved at genanvende og bruge restmaterialer fra andre produktioner spares der på jordens ressourcer. Men det er også en stor besparelse for miljøet at energiudbyttet er bedre i et pillefyr end et oliefyr, det sparer miljøet for produktionen af den store mængde olie, samt den forurening der er i forbindelse med forbrændingen.

Kvaliteten af træpillerne kan variere 

Typisk er træpillerne produceret af restmateriale fra møbelproduktionen. Disse rester bliver presset hårdt sammen, og denne proces resulterer i træpiller. Genanvendelsen af restmaterialer, er rigtig godt for miljøet. Der spares på jordens ressourcer ved at udnytte restmaterialer frem for produktion fra bunden. Det er i sig selv hele ideen bag miljørigtig tænkning. Forureningen i et pillefyr er mindre, da et pillefyr også brænder de gasser, som udvikles under forbrændingen af træpillerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *