Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Udvalgte artikler

Sådan skal nutidens drømmehus se ud

Bæredygtige valg er hovedtematikken i de boligtendenser, vi ser i den tid, vi lever i. Forbruget skal mindskes – dette gælder også for boligbyggeriet. Her kan du blive endnu klogere på, hvordan den moderne, langtidsholdbare bolig skal se ud anno 2023

Står du overfor et boligbyggeri, og ønsker at få visualiseret dine boligdrømme til fulde? Så kan en arkitekt være god at kontakte, således træffer du også bæredygtige valg, når en professionel kommer på. Ønsker du at vide mere, så klik her og få drømmeboligen realiseret.

Mindre byg – men bedre byg

Boligen skal gøres mindre. Det vil både skåne miljøet, men også din pengepung. Du behøver slet ikke bygge en kæmpe villa for, at den er velfungerende. Det handler tværtimod om at udnytte hver del af boligen og lave gode opbevaringsløsninger. På den måde vil du også få en mere rolig indretning, som vil mindske dagligdagens rod. En mindre bolig vil spare dig for en masse udgifter – såsom varme og elektricitet, og du vil have mindre at gøre rent. Det er da en total win-win trend.

Hvor mange gange på året har du reelt behov for en spisestue, som kan rumme 20 mennesker? Det er meget sjældent for de fleste hustande, at man har flere end 10 gæster ad gangen.

På børneværelser kan du udnytte pladsen ved at bygge en hems eller sætte en køjeseng ind, eller så kan du blot cutte ned på kvadratmeterne, hvis de alligevel opholder sig meget i resten af huset.

Tænk fleksibilitet ind i din bolig. Den skal kunne fungere i lang tid ud fra, hvordan familiens behov løbende vil ændre sig. Børnene vil blive ældre, og måske ønsker i med tiden, at børneafdelingen kan være mere isoleret. Overvej, om vægge kan flyttes.

Overvej også i dine boligdrømme, om den på lang sigt, kan lejes ud eller sælges, så den i princippet ikke er ’fastlåst’ jeres familie – hvad end, fremtiden kan bringe.

I valg af materiale, træffes bæredygtige materialevalg, med et lavt CO2-udtryk, genanvendelige, langtidsholdbare eller up cyklede. Kvalitet fremfor alt – selvom andre materialer måske er nemmere at skaffe.

At vælge kvalitetsprodukter, er nødvendigvis ikke den dyreste løsning – og da slet ikke, hvis man tænker på fremtiden. Når du vælger dine materialer og produkter til boligen, så lad være med at hoppe på de hurtige trends, men tag sikre valg. Du kan altid vælge interiør, som passer til trenden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *