Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Udvalgte artikler

Skab et udendørs område for alle i byen

Et fedt og sjovt sted at mødes, som kan bruges af alle i byen, er vigtigt for at skabe et socialt og inkluderende fællesskab i den by man bor i. Det er en god måde at bringe mennesker sammen og skabe et rum, hvor alle kan slappe af og nyde det tiden udenfor – uanset årstiden. Men hvad skal man tænke over, hvis man gerne vil skabe et nyt samlingspunkt for alle byen?

Tænk alle aldersgrupper med

Når du planlægger og researcher til jeres nye udendørs område, så tænk gerne over hvordan forskellige aldersgrupper kan bruge stedet. Sørg for at have aktiviteter og faciliteter, der appellerer til børn, unge, voksne og ældre.

Det kan eksempelvis være legepladser, sportsfaciliteter, picnicområder og pladser til at slappe af og nyde udsigten. Måske er det endda også en god ide at tænke på tilgængelighed for handicappede og at der er faciliteter til rådighed, der gør det muligt for alle at nyde området.

Vælg et design der passer til området

Det er vigtigt at vælge et design, der passer til området. Måske skal I i virkelighed starte med at søge inspiration andre steder. Kig gerne på en side som outdoordesign.dk og lav gerne en liste over de ting, som I har en fornemmelse af, vil passe godt til det I søger.

Det kan være en god idé at tage hensyn til landskabet og omgivelserne, når du vælger møbler og udstyr til området. Vælg materialer, der er holdbare og velegnede til udendørs brug, og sørg for at placere dem på en måde, der passer til omgivelserne generelt. På den måde får I skabt et nyt udendørs område som passer ind i omgivelserne, uden det stikker for meget ud.

Spørg de lokale hvad de savner

Nogle gange er det bedste måde at finde frem til den bedste løsning – at spørge dem der rent faktisk skal bruge det. Ræk ud til de lokale, og spørg ind til hvad de savner og ønsker i området.

Måske skal I invitere til et offentligt møde, indsamle feedback på jeres idé og lytte til forslag fra beboere og lokale organisationer. På den måde får I bedst skræddersyet jeres planer for området, så det rent faktisk opfylder behovene og ønskerne i samfundet og skaber samtidig en følelse af ejerskab og samhørighed. Så er I godt på vej til at få skabt et perfekt samlingspunkt for alle i hele byen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *