Salg af bolig – 3 gode råd til dig der skal sælge bolig

Redaktionen Boligøkonomi Leave a Comment

Har du planlagt at sælge din bolig inden for nærmeste fremtid? Så er det nu du skal i gang med forberedelserne i forbindelse med salg af bolig. Men hvad skal jeg egentlig starte med, når min bolig skal sælges? Der har vi samlet tre gode råd til i denne artikel.

 

Få styr på tilstandsrapport og energimærke

Som noget af det første, når du skal sælge din bolig, skal du have lavet en tilstandsrapport og have energimærket dit hus, for at det er klar til salg.

En tilstandsrapport giver potentielle købere mulighed for at se hvilken stand din bolig er i, hvilket er et relevant punkt, når man er ude at kigge på bolig. Du kender sikkert selv, at man gerne vil vide hvilken stand man kan forvente af en given bolig.

Det er ikke lovpligtigt at have en tilstandsrapport, når du skal sælge bolig, men ved at lave en tilstandsrapport fraskriver du dig et 10-årigt ansvar for fejl og mangler ved huset som er skjulte.

Det er derfor en god idé at få lavet tilstandsrapporten samt en el-rapport, så du ikke er ansvarlig for din gamle bolig.

Et energimærke er til gengæld lovpligtigt og skal laves, hvis du skal sælge din bolig. Et energimærke hjælper potentielle købere med at vurdere økonomien for deres kommende bolig. Du kan læse mere om energimærker til din bolig på energimester.dk.

 

Find en god ejendomsmægler

Når du skal ud og sælge din bolig er det en god idé at kontakte en ejendomsmægler. Du kan naturligvis godt selv gå ud og markedsføre din bolig, men for at få solgt din bolig hurtigt er det en god idé at få hjælp udefra.

En ejendomsmægler kan hjælpe med at sætte den helt rigtige pris på din bolig, så du hverken sætter prisen for højt, så ingen er interesseret i at købe eller for lavt, så du ikke får det maksimale ud af salget af boligen. Ejendomsmæglerens primære opgave er dog at finde en køber til dit hus, så du kan komme hurtigt videre.

Når der er fundet en køber til din bolig, bør du overveje at tage kontakt til en boligadvokat, der kan hjælpe med de juridiske papirer. Når en bolig sælges, skal der lave nogle juridiske dokumenter for at bolighandelen er gyldig, Der skal blandt andet skrives skøde og lave refusionsopgørelse. Bolighandelen skal samtidig tinglyses.

For at du er sikker på at de papirer bliver lavet korrekt, er det en god idé at rådføre dig med en boligadvokat. Du kan med fordel kigge på en oversigt over boligadvokater, for at finde en advokat i nærheden af dig.

 

Gør boligen klar til fremvisninger

Som det sidste punkt på denne liste, skal du gøre din bolig klar til de kommende fremvisninger. Det handler om at sørge for at din bolig efterlader et godt indtryk hos de potentielle købere, så de vælger din bolig.

Det er især vigtigt at sætte fokus på at skabe et godt førstehåndsindtryk, når nye personer kommer til din bolig. Sørg for at der ikke er synlige skader som det første og sæt gerne nogle blomster frem, som skaber en god stemning omkring boligen.

Ud over det, gælder det om at gøre rent og rydde op i hele boligen, så din bolig er overskuelig. Det er vigtigt at de personer der kommer til fremvisning kan se, hvilke muligheder der er med din bolig, og det er ofte svært hvis der er rodet eller for mange møbler i boligen.

Ryd derfor gerne lidt ud i, hvor meget du har stående rundt omkring, så du skaber en enkel indretning, der kan overbevise de personer der kommer, om at de skal købe din bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.