Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerBoligøkonomiEl-arbejdeHus og haveNybyggeriNyttige råd

Skift selv stikkontakten

Er det forsvarligt selv at skifte sin stikkontakt?

Ja, man kan godt selv skifte sine stikkontakter ud på forsvarlig vis. Det er dog vigtigt, at man sørger for at gøre det rigtigt fra start til slut, så man er sikker på, at ens elinstallationer er lavet korrekt.

Skift af stikkontakt – hvordan gør jeg?

Når du skal skifte din stikkontakt, så skal du først og fremmest finde ud af, hvilken type stikkontakt du godt kunne tænke dig at have i hjemmet. Du skal finde en stikkontakt i den rette farve og model, som passer til de øvrige, du har i dit hjem, eller du skal vælge en, som passer til de andre, der er i rummet. Når du har fundet den rette stikkontakt, som passer godt til dit rum, så skal du efterfølgende foretage installationen, og det er faktisk ganske let at montere end stikkontakt.

Når du skal foretage monteringen af den nye stikkontakt, så skal du først og fremmest sørge for at afbryde strømmen til dit sikringsskab. Dette er for at sikre, at du ikke får stød. Herefter skal du vippe låget af afbryderen. Dette kan du gøre med en ganske almindelige skruetrækker.

Herefter skal du skrue de skruer af, som sidde inde i stikkontakten. Dernæst skal du trykke den røde udløserknap ind og trække ledningerne ud af clipsene. Herefter skal du sætte den nye ramme på, som du har købt. Dernæst skal du sætte ledningerne tilbage i clipsene igen og skrue afbryderen fast. Herefter skal du skrue den nye låge fast.

Der er penge at spare ved selv at skifte stikkontakten

Der er mange fordele ved selv at skifte stikkontakten. Først og fremmest er der mulighed for at spare en hel del penge ved selv at gøre det i stedet for at få en elektriker til at hjælpe en med at gøre det. Det er nemlig heller ikke særlig svært at foretage en udskiftning af stikkontakten, og det er noget som langt de fleste  kan finde ud af at gøre. Det kræver derudover heller ikke, at man har nogle specielle typer af værktøj. Det kræver blot, at man har en skruetrækker, så man kan vippe låget af afbryderen, og så man kan skrue skruerne i stikkontakten ud.

En anden fordel ved selv at foretage udskiftningen, udover at man kan spare en del penge, er desuden også, at det kan gøres forholdsvis hurtigt. Det er nemlig ikke noget, som er særligt tidskrævende, og derfor slipper du for at skulle vente på, at der kan komme en elektriker ud, som kan hjælpe dig med at foretage udskiftningen.

Valg af stikkontakter til dit hjem

Du kan finde mange forskellige typer af stikkontakter, som du kan bruge, når du gerne vil give dit hjem en make-over. Du kan finde stikkontakter i rigtig mange forskellige modeller og farver, så der er uden tvivl nogen, som passer til netop dit hjem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *