Spot fejlene i dit nye badeværelse

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Har du fået renoveret hjemmets badeværelse, men er du ikke helt tilfreds med resultatet? Så er der måske sket nogle mere eller mindre betydelige fejl. Læs her mere om de typiske fejl.

Undgå byggesjusk

Er der sket byggefejl på badeværelset, kan der være en stor risiko for, at rummet samt de tilstødende rum bliver udsat for fugtskader. Fugten breder sig via gulve og vægge, og det kan ske i det skjule for eksempel bag klinker og fliser, hvorfor huset kan blive beskadiget uden nogen viden herom. Og derfor er det vigtigt at spotte fejlene i især badeværelset, hvorfor en grundig gennemgang efter en eventuel renovering eller nye etableringer er en essentiel nødvendighed.

Tjek altid, om der forefindes utætheder blandt andet fordi, at fugearbejdet ikke er udført grundigt nok. Det er nemlig netop utætheder, der med tiden kan føre til fugtskader. Her er det ydermere en god ide også at tjekke, at der ikke er sket skade på vådrumsmembranen blandt andet i form af ridser.

Ydermere er det vigtigt at tjekke, at der er fald ved afløbet. Hvis der ikke er udført et korrekt fald, kan vandet ikke komme fra badeværelset og ned i afløbet, hvilket også kan føre til fugtskader i hele badeværelset samt de tilstødende rum.

Tjek også altid, at flisearbejder er udført korrekt. Ujævne fliser fører ofte til sjuskede fuger, hvorfor der igen er stor risiko for fugtskader. Det er desuden også en god ide at sørge for, at der ikke er stivnede mørtelrester, idet en sådan fejl indikerer byggesjusk.

Vær desuden altid opmærksom på, at elinstallationerne og VVS-arbejdet er udført korrekt. Vi ved alle, at el og vand er en farlig kombination, så sjusk ved dette arbejde kan føre til alvorlige situationer. Derudover skal VVS-arbejdet sikre funktionaliteten i badeværelset, hvorfor det selvfølgelig også er essentielt.

Få ekspertarbejde udført

Står du over for en renovering af dit badeværelse, og vil du være sikker på at undgå byggesjusk og flere følgeskader heraf? Så orienter dig hos Murerfirmaet K. Wichmann, der med over 40 års erfaring er eksperter i renovering og etablering af badeværelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.