El-eftersyn øger sikkerheden af din bolig

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Tilbage i 2012 blev det en realitet, at boligejere skal have lavet et el-eftersyn, hvis man vil tegne en ejerskifteforsikring, som sker, når du skal have ny bolig. Det har givet en bedre el-sikkerhed for husejere.

 

Tidligere var det nok med en tilstandsrapport i forhold til et huseftersyn. Men siden 1. maj. 2012 har man oven i hatten skullet have lavet et el-eftersyn for at kunne tegne en ejerskifteforsikring. Egentligt er det op til sælger af et hus, om den vil have foretaget et el-eftersyn, men vil man være på den sikre side i forhold til at undgå ansvaret for potentielt ulovligt el-arbejde i ens hus, så bør man få lavet el-eftersyn.

 

Spar penge med et el-eftersyn

En af hovedårsagerne til, hvorfor du bør vælge at få foretaget et el-eftersyn som sælger, er, at du fritages for et 10-årigt mangelansvar, hvis du vel og mærket ved overdragelse af boligen kan fremlægge både en tilstandsrapport, el-eftersyn og en ejerskifteforsikring for køber.

 

Hvis du har disse dokumenter på plads, er eventuelle fejl og mangler dækket, og så fralægges ansvaret for dig, når du har solgt din bolig. På den måde kan du spare mange kroner og ører. Derfor er det en god idé at få lavet en el-rapport ved hussalg. En af de eksperter, som kan hjælpe dig med dette er Boligeftersyn.

 

Fejlagtig elinstallation har forårsaget flammer i hjem

Nogle er ikke klar over, at der er udført ulovlig el-arbejde i hjemmet, fordi sælger ikke ved, hvad der er foregået forud for købet af huset. Man sikrer sig blot, at der er lyst i loftet, når man trykker på stikkontakten.

 

Faktisk viser undersøgelser, at der er omkring 3900 brande om året, som skyldes elektriciteten i huse. Heraf er omkring 40 % af disse grundet fejlagtig elinstallation. Det kan altså være livsfarligt, hvis du ikke får lavet et el-eftersyn af dit hus. Det gælder også, hvis du er nuværende beboer for at undgå, at en brand opstår i huset.

 

Der er også en væsentlig årsag til, at loven om at kræve et el-eftersyn til at få tegnet en ejerskifteforsikring, er blevet indført.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.