Hvornår skal det gamle tag skiftes til et nyt?

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Taget på dit hus udsættes for lidt af hvert. I mange år bliver det udsat for solens ultraviolette stråler, frost, sne og vand. Disse elementer slider langsomt men sikkert på taget. En god og vedholdende vedligeholdelse af taget er med til at forebygge skader.

Dog kan det alligevel være umuligt at undgå utætheder, knækkede sten, mos eller deciderede huller. Hvis nogle af de førnævnte skader opstår, så der bestemt grund til en tagrenovering eller en udskiftning af taget.

 

Valg af tag

Tage har forskellig holdbarhed. Eksempelvis har stråtag og tagpap en relativ kort levetid i forhold til stålplader, teglsten og cementtagsten, som typisk holder i 35 år. Det er til gengæld også nogle dyrere løsninger, men de holder i længden. Hvis taget har fået fugt- eller frostskader, så er det en god fingerregel, at man vælger den samme type tag som ens nuværende tag. Dermed er man sikker på, at husets tagkonstruktion kan holde til taget. I værste fald kan et for tungt tag føre til kollaps.

 

Få en tømrer til at klare opgaven

Taglægning er ikke bare noget, som man lige ordner selv en enkel eftermiddag. Derimod er renovering af taget et stykke tømrerarbejde, som kræver ekspertise og erfaring. Hvis man vælger et professionelt tømrerfirma til at udføre opgaven, så er man sikret 5 års garanti, hvilket ikke er gældende, hvis man selv monterer taget.

 

Tag, som passer til huset

Det ydermere vigtigt, at taget passer til husets arkitektur. Man kan undersøge, om tagtypen kan fås i andre farver, hvis man ønsker at friske boligens udseende op. Et nyt tag er desuden en langsigtet investering i boligens værdi. Et byggefirma, såsom J.O. Byggefirma, vil desuden kunne bistå med vejledning om og montering af det rette tag til huset. De har base i Sabro men kører ud i og omkring Århus og Hinnerup.

 

Forebyggelse af skader

Inden det kommer så vidt, at man har akut brug for et nyt tag, så kan man også gøre en indsats for at forebygge skader. Eksempelvis er det tilrådeligt at tjekke tagrummet for fugt og fygesne om vinteren. Vandet kan nemlig give fugtskader og udvikle sig yderligere, hvis der ikke bliver taget hånd om det i tide.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.