Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Stop alger og mos med en effektiv algebehandling

Det danske klima er meget fugtigt og der kommer derfor nemt alger på husets facade og tag samt terrassens fliser, som for mange husejere er svære at undgå. Hvis du døjer med tag, fliser eller en facade, som er belagt med grønne alger, gør du klogt i at bruge algebehandling, som effektivt fjerner alger, mos og skidt – og som samtidig forebygger, at der kommer alger i fremtiden. Læs mere om algebehandling her.

Rens dit tag for alger og snavs

Dit tag bliver nemt ramt af grønne alger og mos, men det kan være svært selv at give taget algebehandling. Det kan derfor være en god idé at få et professionelt firma til at algebehandle dit tag, da de netop har udstyret til at løse opgaven. Du skal desuden ikke bekymre dig om ødelagte tagsten, da deres arbejde sker nede fra jorden, hvor de via en lang lanse oversprøjter taget.

Efter en gang algebehandling får dit tag sin oprindelige flotte farve tilbage. Behandlingen virker med det samme, men der går lidt tid, før det fulde resultat kan ses, da det er vind og regn, der med tiden fjerner de døde alger og mos. Du øger desuden dit tags levetid, hvis du giver det algebehandling – alger og mos holder nemlig dit tag fugtigt, hvilket betyder at det bliver hurtigere nedbrudt end et tørt tag.

Få en mere indbydende facade

Et hus fyldt med grønne alger ser både trist og beskidt ud. Hvis dette er tilfældet med dit hus, vil det pynte meget, hvis du behandler dit hus’ facade med algebehandling, hvilket giver et langt bedre førstehåndsindtryk. Selv hvis dit hus’ facade ikke er dækket af alger, er det stadig en god idé at algebehandle det, så du undgår, at der kommer alger på dit hus i fremtiden.

Hvis du vælger et professionelt firma til at give dit hus’ facade algebehandling, sørger de for at bruge det udstyr, som giver den mest skånsomme rensemetode, hvorefter du er garanteret en helt ren facade. Det er desuden en god idé at afslutte med en diffusionsåben imprægnering, som gør at facaden fremover afskyer vand, som er årsag til alger.

Gør terrassen sommerklar med en fliserens

Helt nylagte fliser er flotte at se på, men det bliver de desværre ikke ved med, da det danske klima er fugtigt, hvilket desværre er grobund for alger. Begynd derfor tidligt med at give dine fliser en fliserens, så du undgår at alger, mos og i værste fald flisepest. Hvis dine fliser allerede er algebelagte eller har flisepest, så handler det om at handle hurtigt. Jo før, jo bedre: Hvis algerne får lov til at sprede sig og vokse sig større, er der nemlig risiko for, at dine fliser får frostsprængninger i vinterhalvåret. Det er desuden vigtigt, at du algebehandler dine fliser én gang årligt, da algebehandlingen bekæmper den konstante ovenfra kommende algepåvirkning.

Se også: Sådan foregår en fliserens i praksis (video)

Hvis dine fliser er hårdt angrebet af alger og mos, er det desværre ikke nok med en algebehandling. Du kan du få et professionelt firma til give dem en fliserens, hvor der bruges professionelt udstyr og teknik, som renser fliserne helt rene uden at ødelægge deres overflade. Efter en gang fliserens fremstår dine fliser nye og flotte at se på, hvor selv genstridig flisepest vil være fjernet. Når dine fliser er blevet renset, er det desuden også en god idé at imprægnere dem, da det forlænger flisernes levetid.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *