7 husforbedringer, der kan øge salgsprisen

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Det er ikke altid nemt at sælge sit hus, og selv hvis man har købere på hånden, er det her vigtigt at få den bedst mulige pris for sin bolig. Her kan man lave nogle forbedringer, så ens bolig både sælger hurtigere og til den bedst mulige pris.

Her handler det om at gøre sit hus så attraktivt for køberne, som overhovedet muligt. Der vil naturligvis være grænser for, hvor mange ressourcer man skal bruge på et hus, man skal af med, men visse ting er besværet værd.

Hvilke husforbedringer kan øge salgsprisen?

  1. Hvis man har en kælder man ikke benytter og gør den brugbar, vil det være en god investering.
  2. Det vil også være en god investering at have et ekstra badeværelse. Man kan for eksempel ombygge et rum man ikke benytter til badeværelse nummer to. En dansk kernefamilie har ofte ønsket om at have to badeværelser. Dette ønske afspejler sig i høje priser.
  3. Man kan også friske sit hus op med en pudset facade, hvis ens hus ser lidt nedslidt ud.
  4. Hvis det køkken man har er et gammelt nedslidt køkken, vil det her være en idé at udskifte det med et nyt køkken. Det vil dog være en dum idé at investere for meget i dette. Hellere et nyt billigt køkken end et gammel nedslidt køkken.
  5. Det kan også være en god investering at øge sit areal. Her foretrækker køberne hellere et ekstra værelse end en ekstra stue.
  6. Nye vinduer er også en populær ting blandt boligkøbere. Vinduer har stor betydning for energimærket, hvilket yngre købere især lægger vægt på.
  7. Hvis ens tag er gammelt og nedslidt, vil det være en god idé at udskifte det med et nyt tag. Nyt tag over hovedet er påskønnet blandt boligkøbere.

 

  • Udover dette er et af de mest effektive måder, at forbedre energimærket på huset, for at hæve sin boligs værdi. Det handler her om at finde de billige investeringer, som kan forbedre energimærket, så chancen for, at man tjener investeringen hjem er større. Et hulmursisolering kan her være et godt bud, hvis ikke boligen allerede har fået det. Det er en billig isoleringsløsning, som kan gøre huset mere attraktivt for køberne.

 

Hvis man vil øge værdien på ens bolig, batter det mere at istandsætte tag og vinduer frem for at udskifte køkken og bad. Dette er dog ofte en dyr affære, men i bedste fald kan forbedringerne være med til at fastholde eller øge værdien af ens bolig. Hvis man vil sikre ens boligs værdi på lang sigt, er det en god idé at prioritere lige netop istandsættelser og vedligeholdelse af tag og vinduer.

En generel og regelmæssig udvendig og indvendig vedligeholdelse af ens hus, er det bedste, man kan gøre for at sikre værdien på huset. Man skal derfor ikke tænke på, hvad man selv synes kunne være fedt, men mest af alt, hvad markedet gerne vil have.

Et nyt køkkenalrum skulle i dag generelt være den bedste investering. Der er bred efterspørgsmål hos købere efter et stort opholdsområde, hvor familien kan være sammen. Dette kræver heller ikke så meget – oftest bare, at man river en væk ned.

Der er altså flere grunde til at istandsætte sit hus eller lave nogle forbedringer. Det kan både være for et senere boligsalgs skyld, så man får størst mulig kontant afkast, men også for ens egen og familiens skyld, mens man selv bor i huset. Det kan også være af begge grunde.

Er der ikke helt plads i budgettet til renoveringerne, kan et lån være vejen frem. Med et online forbrugslån bestemmer du helt selv, hvad pengene bruges på, og når du får solgt huset, kan du nemt betale lånet ud.

Hvis man bor i et område, hvor priserne generelt er høje, vil der være en større sandsynlighed for at få investeringerne hjem igen.

 

Hvilken type badeværelse- og køkken kan bedst betale sig?

Hos kernefamilier er der ofte et ønske om at have 2 badeværelser i sit hjem, så alle kan nå ud af døren til tiden. Man skal dog tænke på, om man vælger et lavprisbadeværelse eller et luksusbadeværelse, da et luksusbadeværelse er en dårlig idé, hvis det etableres som en investering. Her er et lavprisbadeværelse en stor fordel. Fortjenesen kan nemlig være mellem 50 og 100 procent, hvis køber vælger at erstatte et gammelt nedslidt badeværelse.

Dette gælder også for køkkener. Etablering af et luksuskøkken vil bedst kunne betale sig som investering, hvis det sker samtidig med, at et køkkenalrum bliver etableret.

 

Hvilke husforbedringer kan ikke betale sig?

Nogle forbedringer giver en fordel, hvis man skal sælge sit hus. Andre giver intet. De forbedringer man skal passe på med er eksempelvis udestue, carport, luksuskøkken, luksusbadeværelse og nyt tag i den allerbedste kvalitet.

Der er mange ting, som spiller ind, når man skal vurdere lønsomheden af forbedringerne. Man kan her starte med at tjekke naboens hus ud og på den måde kigge på, om ens hus har nogle mangler eller fordel i forhold til naboernes eller øvrige huse i området. Det kan give et indblik i, hvad der kan betale sig at sætte i værk i lige netop ens boligområde.

I forhold til udestuer, er det noget de fleste vælger fra, da de hellere vil have reelle værelse i stedet for flere stuer. Derimod appellerer en investering i terrasse eller andre uderum i højere grad til nutidens boligkøbere. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.