Overvejer du et håndværkertilbud? Få 3 gode råd her

Redaktionen Boligøkonomi Leave a Comment

Det kan være fristende når den store bolig med den gode placering pludselig kommer til salg til en pris, man kan være med på. Men der er nogle overvejelser, man skal gøre sig, inden man investerer i en bolig, der trænger til en kærlig hånd. Men det kan også være verdens bedste ide og en kæmpe succesoplevelse, hvis man husker at tage sine forbehold.

Inden du køber boligen

Det kan være så fristende at hoppe hovedkulds ud i det nye boligkøb. Men det er vigtigt, at man gør nogle faktorer op med sig selv. Hvis man laver købet som en investering, og blot ønsker at sætte den i stand for at sælge den igen, er det vigtigt, at man tager højde for markedet. Er der fremgang i markedet og kan det være en smart ide? Fordi hvis markedet ikke er attraktivt, kan det være farligt og man kan ende med at brænde inde med en bolig og tabe penge på investeringen.

Men hvis boligen skal købes med henblik på beboelse, skal man tage højde for fremtiden i det. Man skal tænke over, om den er stor nok til, hvis der skulle ske en familieforøgelse indenfor et par år. Ellers er der mulighed for at lave en tilbygning, hvis i skulle komme i pladsmangel. Derudover er det også yderst anbefalelsesværdigt at rådgive sig med en advokat igennem forløbet. Hvis i er i tvivl om, hvor man finder sådan en i sit nærområde, kan man benytte hviidadvokater.dk som er landsdækkende og specialiserede i lige præcis boligkøb. Man skal huske at ejendomsmægler er sælgers mand, og det er derfor godt at have sin egen rådgiver igennem processen.

Inden renoveringen går i gang

Når drømmehuset er hjemme, og man skal i gang med at renovere er det et større projekt som kræver meget planlægning. Og det er en rigtig god ide at rådføre sig med en professionel, inden man går i gang. Dette kunne være en arkitekt, som har kæmpe erfaring med disse projekter. Han/hun vil kunne hjælpe dig med materialer, planlægning, lovgivning og budget. Alt dette er ting, der er ekstremt vigtige for at kunne planlægge sin renovering.

Derudover er det også vigtigt at være realistisk i, hvor meget man selv kan lave og hvad man er nødt til at få professionel hjælp til. For det kan blive en dyr omgang både penge- og tidsmæssigt, hvis man laver fejl under sin ombygning. Og selvom det kan være fristende at sige, at man kan lave det meste selv, er det altså noget, der kræver enormt meget tid og energi, hvilket kan være svært at finde, hvis man samtidig har familie og fuldtidsjob ved siden af. Og så skal man huske at nogle ting som el, vvs og kloakarbejde er der lovgivninger, der kræver at den slags arbejde bliver udført af en autoriseret person.

Og det sidste punkt der er vigtigt at overveje, inden man går i gang med renoveringen er, om det er muligt at bo i huset, imens det bliver renoveret eller om man skal ud og finde et sted at bo. Som en tredje løsning kan du sørge for at bibeholde din nuværende bolig for en stund, imens der bliver renoveret de vigtigste rum som badeværelse, soveværelse, og køkken. Det kan også være, at man er nødt til at søge ly hus, familie, venner eller på et hotel. Dette vil skulle indberegnes i jeres budget, hvis i pludselig sidder med to huslejer eller ekstra boligudgifter.

Husk af der kan være rigtig mange penge at spare på materialer, hvis blot man undersøger markedet lidt. Men at man samtidig skal huske at købe nogle produkter, der er kvalitetstestet dette kunne f.eks. være vinduer som er vigtige for varmen og indeklimaet i huset. Her kan man benytte forhandlere som danske-vinduer.dk der har specialiseret sig i dette.

Under renoveringen

Når man er i gang med renoveringen, er det vigtigt at, man husker at tage sine forholdsregler så ombygningen ikke tærer unødvendigt på forholdet til hinanden og ens omgangskreds. Så lav en plan og en arbejdsdeling mellem jer, og forventningsafstem både inden men også løbende. Det er vigtigt at man husker at i begge er sammen om det her, og begge gør det så godt i kan. Og meld ud til venner og familie at denne ombygning, har jeres første prioritet i den kommende periode. De vil oftest kunne forstå det, og i slipper for irritationsmomenter. Og husk tålmodigheden, det er helt normalt at ombygningen bliver forsinket.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.