Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Guide til at indrette den optimale hjemmearbejdsplads

I denne artikel får du en kort vejledning til, hvad du skal forholde dig til, når du vil indrette en hjemmearbejdsplads.

Mus og tastatur

Mange danskere lider af tennisalbuer, smerter i skuldre og musearme. Disse gener kan ofte kobles til brugen af computermusen. Når vi bruger musen, udfører flere af vore muskelgrupper – navnlig i skulderen – nemlig et arbejde, de ikke er bygget til, da det kræver præcisionsarbejde at navigere en mus. Her er mange muskler i armen er bygget til at udføre større bevægelser, og de bliver derfor hurtigt overbelastede af musearbejdet. Derfor er det vigtigt at vælge en ergonomisk mus, som aflaster skulder samt underarmens muskler.

Stolen

Når du skal vælge den rette stol, er det allervigtigste, at finde en stol, som du synes du sidder godt i. Hvis ikke du har den følelse, kan alle råd om korrekte indstillinger være ligegyldige. Der er dog alligevel et par ting, som det er en god ide, at kigge efter, når du skal vælge stol. Her er det vigtigste, at stolen har mange indstillingsmuligheder – både i forhold til højde og lændestøtte, men også gerne i forhold til vippefunktion. Der er nemlig ikke én korrekt indstilling af en stol, og det er derfor vigtigt, at du varierer indstillingen på din stol lige så vel, som at du hver dag tænker over, at variere din arbejdsstilling.

Bordet

Når du skal vælge bord, er det en god ide, at vælge et hæve-sænke-bord. På den måde kan du flere gange om dagen komme op at stå i mens du arbejder. Her det imidlertid vigtigt, at du samtidig retter på din computerskærm, hvis det er nødvendigt, ellers kan du risikere at få en øm nakke. Her er den optimale indstilling for computerskærmen en højde, hvor du sænker hagen en anelse.

Hvis du tager højde for disse ting, er du godt på vej mod en god hjemmearbejdsplads.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *