Tagtjære kan nemt lukke utætheder i det flade tag

admin Boligforbedringer, Nyttige råd

Mange parcelhuse fra 50érne 60érne og 70érne er lavet med fladt tag, også kaldet ”build up” tag. Tagtypen blev populær fordi det var en nem og billig måde, at lave en tagkonstruktion på. Desværre gik det nogle gange lidt for stærkt under byggeriet og en del af tagene bar præg af byggesjusk med det resultat, at regnen i løbet af få år silede ned i husene. Hustypen har derfor haft et dårligt ry i en årrække – delvist uforskyldt, for konstrueret rigtigt og vedligeholdt rigtigt, kan tagtypen være akkurat lige så tæt og holdbart som almindelige tage med hældning. Der kan endda siges ,at være fordele ved fladt tag med tagpap. Du kan nemlig selv meget let og billigt vedligeholde dit tag og forlænge levetiden næsten uendeligt.

Utætheder kan nemt tætnes med tagtjære, en murerkost, og skiffersten. Alt sammen noget, som kan købes i alle byggemarkeder. Det er også forholdsvis ukompliceret at brænde et ekstra lag tagpap på. Alt hvad der kræves af værktøj er en gasbrænder, en hobbykniv og en spartel.

Når flade tage med tagpap bliver utætte skyldes det ofte manglende vedligeholdelse og tilstoppede afløb. Sørg for at rense og efterse afløb mindst to gange årligt, ligesom almindelige tagrender ved et tag med hældning. Vil man være helt sikker på et tæt tag, er der endelig også muligheden for, at få et firma til at svejse en specialdug på det flade tag, så slipper man helt for den løbende vedligeholdelse, men man skal selvfølgelig stadig huske at rense tagnedløbende.