Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

Tips til at gøre renoveringen af huset bæredygtigt

Ordsproget ”forandring fryder” passer i de fleste aspekter i vores liv og det gælder i den grad også vores hjem. Ved at give vores hjem et ansigtsløft og renovere enten køkken, bad eller stue kan det give et frisk pust og fornyet energi til ens hverdag, da man bliver mere komfortabel i sit hjem. Her kommer nogle gode råd til, hvordan du kan renovere dit hjem, så det gavner både din families sundhed, men også miljøet.

Praktiske foranstaltninger

Inden man skal renovere sit hjem er der en del praktiske gøremål, der skal være i orden før den store ”make over” kan finde sted. Hvis man bor i et tæt beboet område og vil bygge ud, er det ikke sikkert det er lovligt, hvorfor man først skal henvende sig til kommunen, for at få en byggetilladelse.  Eksempelvis, kan du ikke bare bygge opad, hvis det er til scene for naboerne. Derudover er sikkerheden omkring boligbyggeri ikke noget der skal negligeres, hvorfor det kan være anbefales værdigt, at bruge stilladser, hvis det drejer sig om udvendig renovering. Stilladser har den fordel sammenlignet med stiger, at de er nemmere at komme rundt på og mere sikre.

Brug de rigtige materialer

Når du skal renovere dit hjem kan du ligeså godt gøre det så attraktivt for din familie og miljøet at bo der. Dette gøres gennem det rette valg af materialer, hvor der med fordel kan anvendes miljøvenlige produkter. Det gavner ikke kun miljøet, men de mennesker der skal bo i huset eller lejligheden vil blive udsat for mindre skadelige stoffer, end tilfældet ville være med helt fabriksnye materialer.  Derudover er genbrugsmaterialer ofte billigere, hvilket kun gør dem endnu mere fordelagtige at arbejde med.

Spar på varmen

Hvis du skal give din facade et ansigtsløft kan det være en god idé, at bruge materialer der udskiller mindre varme, hvorfor det på den lange bane godt kan være favorabelt rent økonomisk, da huset ikke skal opvarmes hele tiden.  I forlængelse af dette kan husmursisolering være en god idé. Her isoleres rummet mellem husets ydre og indre mur. Det er en forholdsvis let proces, hvor der bliver sprøjtet isolering ind i hulrummet. Det er med til at holde på varmen, men det er ikke den eneste måde du kan sikre varmen bibeholdes indendørs. Ved at installere nye vinduer er det muligt at holde på varmen, da ofte har en bedre isolering.

Bæredygtig energi

Ved at anvende bæredygtig energi er det muligt reducere Co2 udledningen i miljøet. Det skaber desuden et bedre indeklima.  Bæredygtig energi kommer i mange forskellige former, hvor der er fordele og ulemper ved dem alle. Hvis du alligevel skal renovere dit tag kan det være en god idé at satse på solceller, hvor energien fra solcellerne kan oplagres og bruges senere. Ulempen ved denne form for bæredygtig energi i Danmark er vintermånederne, hvor solens stråler og de generelle soltimer er nedadgående. Varmepumper vil være et godt tiltag, da de omdanner kold luft til varmt. Derfor er fossile brændstoffer som olie og kul ikke en nødvendighed.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *