Undgå at din kloak stopper

Redaktionen Hus og have

Mange af os har prøvet det. Kloakken stopper, badeværelset oversvømmer nærmest og toilettet kan ikke bruges. Har du prøvet det, ved du, at det er rigtig træls. Men faktisk er der flere ting, du kan gøre for at undgå, at din kloak stopper.

Dog hvis det allerede er gået galt for dig, er der kun én ting at gøre, og det er at kontakte din foretrukne kloakmester. Han kan hjælpe dig med at få styr på din kloak igen, så alt fungerer, som det skal.

Tænk over hvad du stopper i dine afløb

Tænk over hvad du hælder i dine afløb, hvis du vil undgå, at det hele stopper. Når du står i køkkenet, så undgå alt fedtstof i vasken. Når du står i situationen, tænker du ikke over, at det kan have konsekvenser, når du hælder pandens fedtstof i vasken. Men hvis du fortsætter med det, kan det være med til at stoppe rørene. Hæld det hellere i en pose og så i skraldespanden eller ud i hækken.

Hold selv øje jævnligt

Sørg for selv at holde øje med kloakken jævnligt. Ligeledes bør du rense tagrender, nedløbsrør og brønde en gang imellem. Det handler om hele tiden at tage tingene, når de er i de små. Det er lettere end at skulle stå med et oversvømmet badeværelse lige pludselig. Du kan også selv holde øje med, om kloakken er ved at tilstoppe ved at løfte brønddækslerne.

På badeværelset

Når det gælder badeværelset, er det vigtigt, at ingen uopløselige stoffer bliver smidt i toilettet. Det er ting som f.eks. bleer, vatpinde, vatrondeller og hygiejnebind. Det vil udelukkende være med til at stoppe afløbet.

Kemiske midler

Sidst, men ikke mindst bør du undgå diverse kemiske midler i dit afløb. Nogle bruger kemiske midler mod lugt eller fedtpropper. Her kan du i stedet bruge kogende vand.