Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

BoligforbedringerHus og have

Utætte døre og vinduer – sådan undgår du træk

Er der et sted i dit hjem, hvor du generes af utætheder ved vinduer og døre? Det har du heldigvis muligheden for at komme til livs. Som oftest er det i lidt ældre huse eller bygninger, at træk ved døre og vinduer kan forekomme.

Det kan være rigtig irriterende, men man har mulighed for at gøres nogle ting, så man kan undgå problemet.

Sådan undgår du træk ved utætte vinduer og døre

Du kan undgå træk ved døre og vinduer ved at tjekke op på, om der er nogle utætheder i fugerne eller imellem dine yderdøre og mure. Det er nemlig denne utæthed, som kan skabe træk i dit hjem, og hvis du gerne vil undgå træk i dit hjem, så er du nødsaget til at få disse utætheder dækket til.

Der kan være flere gode grunde til at få dækket utætheder i hjemmet til. Først og fremmest er det naturligvis en god idé at gøre, så man har mulighed for at holde på varmen. Derudover er det også godt at få udbedret skaderne. Det er også en af de ting, som kan få værdien på ens bolig til at stige. Samtidig skal man også huske på, at man ikke har behov for lige så meget varme fra radiatoren, da der ikke siver lige så meget koldt luft ind i ens bolig ude fra. Dette gør, at du kan spare penge på din varmeregning, og derfor er det en god investering at få udbedret utætheder ved vinduer og døre i dit hjem.

Hvordan kan jeg tjekke om jeg har utætte døre og utætte vinduer?

Hvis du godt kunne tænke dig at tjekke, om du har utætte døre eller utætte vinduer i dit bolig, så kan du gøre det ved at tage et stearinlys, som du fører hen langs kanten af dit vindue eller din dør på et tidspunkt hvor det blæser udenfor. Hvis du kan se at dit lys blafrer, så er dette et tegn på, at der er utæt ved dit vindue eller ved din dør, og det er et problem, som du kan komme til livs på flere forskellige måder. En af måderne hvorpå du kan komme problemet til livs på er ved at sætte nye tætningslister på. Hvis dette ikke er nok til at udbedre problemet, er du nødsaget til at reparere døre eller vinduer, eller udskifte disse.

Så sørg for at tage et kig på dine fuger, vinduer og døre og se på, om der skulle ske at være nogle skader, som skal udbedres.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *