Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Boligforbedringer

3 gode råd til det perfekte soveværelse

Har du fundet det perfekte hus og skal i gang med at indrette og bygge om, for at gøre det til dit helt eget sted? Et af de vigtigste rum, at få indrettet godt, er soveværelset. Selvom det måske lyder som et af de lidt kedelige rum, er det vigtigt, at du sover godt, og derfor kommer der 3 gode råd til at indrette dit soveværelse her.

 

Sengen

Det vigtigste i dit soveværelse er selvfølgelig en god seng. Det er altafgørende for en god hverdag, at få sovet godt. Der findes forskellige typer af senge, og det er forskelligt hvilken type vi bedst kan lide. Hvis du er i tvivl om hvilken madras der passer bedst til dig, kan du tage ud i et boligmarked, hvor de giver god vejledning, til at finde den bedste seng til dig.

Det næste du skal vælge til soveværelset er dyne og hovedpude. Det er heldigvis mere enkelt end madrassen. Det er dog vigtigt at vælge en hovedpude der passer til, om du sover på ryggen, siden eller maven. Men hvis du søger på nettet efter en hovedpude, der passer til hvordan du sover, kan du nemt finde en.

Det sidste til sengen du skal overveje, er om du vil have en myggenet til sengen. Det er vigtigt at lufte ud i soveværelset, men så kommer der ofte, specielt om sommeren, myg og fluer indenfor, som hurtigt kan ødelægge en god nats søvn. Men her kan et myggenet redde din søvn.

 

Tøjindretning

Ud over at sørge for at du kan sove godt, har soveværelset en anden vigtig funktion: påklædning. Det er derfor en god idé at tænke over, hvordan du indretter dit soveværelse med tøjskab eller en god kommode til at have dit tøj i.

Det er en god idé at have et sted hvor du har mulighed for at hænge noget af tøjet op, så dit pæne tøj ikke bliver krøllet af at ligge i en skuffe. Du kan enten købe et skab, eller et tøjstativ, som har været meget moderne det sidste stykke tid. Hvis du har dit tøj på et tøjstativ hænger det dog fremme hele tiden, og det giver en lille risiko for at det bliver støvet, hvis du ikke bruger det så tit.

 

Lyset

En sidste ting, du skal tænke over, når du indretter soveværelse er lyset i soveværelset. Det er vigtigt at have godt lys til når du skal have tøj på, men samtidig er det ikke rart at lyset er for skarpt om natten, hvis du fx skal op og tisse.

Du kan derfor med fordel overveje at købe noget lys, hvor du kan skifte mellem hvidt lys til mere varmt eller mindre kraftigt lys, som du kan tænde om natten. Det er vigtigt at lyset ikke er for kraftigt om natten, hvis du vågner, fordi du bliver vækket endnu mere, hvis du er nødt til at tænde en lampe der lyser for kraftigt op.

 

Med de 3 råd her, er du klar til at lave det perfekte soveværelse i din nye bolig. Og når man først har fundet drømmeejendommen kan det være svært at vente med et komme i gang, men hvis det er et dødsbo eller konkursbo du har fået fat i, er det ofte vigtigt at der er en bobestyrer inde over, inden du skriver under på en købskontrakt. Men når der har været det, og huset er dit, er det også tid til at komme i gang.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *