Du fortjener at sove godt

Redaktionen Uncategorized Leave a Comment

Er det tid til at skifte sengen ud derhjemme, og vil du sikre dig, at du køber den seng, der passer bedst til dig, så findes der nogle helt generelle råd til at hjælpe dig på vej. Det er nemlig vigtigt, at du har den rette seng, så du sover så optimalt som muligt om natten. En dårlig nattesøvn påvirker dit energiniveau, din sult og din træthed negativt, så det er vigtigt, at du har en seng, der passer til dig.

 

Hvilken seng skal du vælge?

Når du begynder at undersøge mulighederne, vil du opdage, hvor mange forskellige typer madrasser der findes. Af madrastyper findes bl.a.

  • Boxmadras,
  • Skummadras,
  • Latexmadras

Når du skal vælge madrastype, f.eks. fra Dunlopillo, skal du samtidig overveje de forskellige hårdhedsgrader, fordi det er vigtigt, at madrassen giver den rigtige støtte til rygsøjlen. Hvis flere skal dele sengen, er det vigtigt at alle prøve den, så komforten og støtten passer til alle. Det kan også være, at I skal have forskellig hårdhed, hvilket mange madrasudbydere også tilbyder i dele af, hvis ikke hele, sortimentet. Der findes også forskellige slags fjedre, der påvirker sengens komfort. Derudover er der nogle ting, du skal huske, når du køber madras, f.eks. at sengen skal være minimum 10 cm længere end dig. Sover du med en partner, så skal sengen være minimum 140 cm bred. Det er også vigtigt at mærke efter, hvordan madrassen føles at ligge på. Når du prøver madrasserne, så prøv eventuelt også med forskellige topmadrasser ovenpå. Det er vigtigt, at du ligger godt og behageligt, så brug den nødvendige tid på at finde den seng, der føles bedst for dig.

 

Hvad skal jeg være opmærksom på, når du køber ny seng?

En ting, du med fordel kan overveje, er komfortzoner. Det er områder i madrassen med en anden dybde eller hårdhed end resten af madrassen, og de afhjælper tryk ved især ryg, skuldre, lænd, rygsøjle og hofter, så du sover bedre om natten. Og de er samtidig med til at forebygge fremtidige rygproblemer. Du kan også med fordel have din kropsvægt med i overvejelserne, når du vælger din seng. Er du f.eks. lille og rund, kan du med fordel vælge en hårdere madras, hvorimod at er du høj og slank, kan du med fordel vælge en blødere type madras.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.