Elevatorer og altaner giver værdistigninger

Redaktionen Boligøkonomi Leave a Comment

Der findes 2 ting, som næsten alle ejere af lejligheder kan blive enige om – “det er rart ikke at skulle gå op til 5. sal, og det erdejligt at have en god udsigt” .

Og det er faktisk også lige præcis de 2 ting, som hurtigst kan øge værdien på din ejerlejlighed.

Øg værdien af din lejlighed med en elevator i ejendommen

Hvis en ejendom, får etableret elevator vil det betyde en øget kvadratmeterpris på ejendommens lejligheder. Og ifølge ejendomsmæglerkæden Home udgør stigningen 11 % mere end den samlede udgift til etableringen af elevatoren. Målinger har vist at, værdistigningen på en lejlighed helt konkret udgør omkring 2500 kr. pr. kvadratmeter efter en bygning af fået elevator. Dermed er der både en økonomisk og en mere dagligdags effekt, af at få elevator i bygningen.

Mange børnefamilier lægger stor vægt på ikke at skulle bære en barnevogn, eller store indkøbsposer, op af stejle trapper. Det er simpelthen for stort et slæb, som kan gøre at man fravælger en ellers attraktiv lejlighed. Er der derimod en elevator, vil problemerne være sat til side, og børnefamilierne kan vælge en højt beliggende lejlighed til, i stedet for at fravælge den.

Ældre mennesker, som måske kan være gangbesværede, vil også være langt mere tilbøjelige til at vælge lejligheden, når de nemt kan komme op med elevator.

Når man tager den økonomiske og den daglige effekt i betragtning, er en elevator tydeligvis en fornuftig investering både nu og her, og fremadrettet.

Ét af de firmaer, som ved allermest om opførsel af elevatorer i beboelsesejendomme er http://alevator.dk/ Alevator har opført elevatorer i mange ejendomme, og har ved selvsyn konstateret, at elevatorer giver direkte afkast i højere kvadratmeterpriser.

Øg værdien af din lejlighed med altaner i ejendommen

Det er ligeledes tydeligt et efterspørgslen på lejligheder med altaner er stigende. Især bliver det en højere og højere prioritet for andengangskøbere, som måske har tjent en sum penge på deres første bolig, og nu går efter endnu mere kvalitet.

For beboere i byen, har det stor vigtighed, at man har et areal til udendørs ophold. Vælger man at bo i byen, hvor der ofte ikke er haveareal, ønsker flere og flere at have en anden måde at kunne nyde udendørsliv i dagligdagen.

Den stigende efterspørgsel på lejligheder med altan, har naturligt givet en højere kvadratmeterpris på disse boliger, og mange ejerforeninger har som konsekvens besluttet at opføre altaner.

Efterfølgende kan man se at lejligheder med altan sælges hurtigere, og der gives endvidere lavere nedslag i prisen, end på lejligheder uden altan.

Hos https://www.altan.dk/ nikker man uden forbehold ja til tendensen med værdistigninger på lejligheder med altan. Virksomheden etablerer årligt omkring 3000 altaner og pointerer, at den øgede herlighedsværdi er den afgørende faktor, for lejlighedernes højere pris.

For beboerne betyder det rigtig meget at kunne samles og mødes under åben himmel i sit hjem, selvom man befinder sig midt inde i byen.

Når én ejendom får etableret lejligheder, ses det i rigtigt mange tilfælde også at naboejendommen følger trop kort efter. Når man bemærker at naboerne får højere livskvalitet, og potentielt flere penge mellem hænderne, ønsker man ikke at stå tilbage for disse parametre.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.