Græssåning – hvilken årstid er bedst?

Redaktionen Hus og have, Nybyggeri Leave a Comment

Hvis man har en græsplæne, som har behov for at få lidt fornyelse, så kan det være en god idé at så den. Når græsplænen skal sås, er det absolut ikke ligegyldigt hvilken årstid man vælger. Det kan i princippet sammenlignes lidt med hvornår græsset gror mest. Man får jo heller ikke så meget ud af at klippe græsset i vintertiden, da der jo ikke vokser noget. På samme måde er det heller ikke en særlig god idé at så græs en tid på året, hvor det ikke vokser særlig meget.

Derfor bør man undgå at så græsset i hele vinterhalvåret, hvor der ikke er noget, der gror særlig meget.

Det bedste tidspunkt man kan så græs på, er ved at gøre det i perioden omkring august eller september. Her er der nemlig vejr til, at græsset kan vokse, og det skyldes, at jorden er varm, og derudover er det også her, at der ofte regner en del. Dette gør, at august eller september er et rigtig godt tidspunkt, hvis man skal have sået græs i sin have.

Hvilke type græs skal jeg vælge?

Når der skal nyt græs i haven, har du mulighed for enten at vælge rullegræs, eller du kan vælge selv at så din græsplæne. Hvis du vælger at så din græsplæne frem for at anvende rullegræs, så kan du forvente, at det er væsentligt billigere løsning, og samtidig er det også en fornøjelse at se dit græs, som vokser op mellem fødderne på dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.