Sådan gør du dit tag 100% klimavenligt

Redaktionen Boligforbedringer Leave a Comment

Når du kaster dig ud i renoveringer og nyt tag, er det en god idé at tænke klimavenlighed ind i beslutningen. Nye teknologier gør det muligt at gøre selv et gammelt hus fuldstændig klimavenligt. Det vil øge den fremtidige salgspris markant, da du kan være sikker på, at klimavenlighed er et parameter, fremtidige købere vil gå efter. En anden gevinst er de væsentlige besparelser, du kan få på sigt, og den grønne udvikling som du bidrager til.

Lån penge til din klimarenovering og lav en investering i din bolig. Hos Lendme.dk kan du med blot én låneansøgning nemt og hurtigt sammenligne lånetilbud fra flere forskellige banker og udbydere.

Nem og hurtig isolering af loftet

Loftet er nemt og hurtigt at isolere. Det kan f.eks. gøres med løst granulat. Granulat har den fordel, at det lægger sig som en dyne omkring eventuelle samlinger, rør, installationer og småhuller. Det resulterer i et minimum af kuldebroer og varmetab. Granulat fås i flere forskellige materialer. Det kan f.eks. være det klassiske Rockwool eller det alternative, men anerkendte papiruld. Hvis I vælger at isolere med et materiale i granulat, vil isoleringen kunne laves på to dage og med et minimalt svineri i jeres hus. Der skal blot trækkes en slange op på loftet, som puster granulaten ud.

Varme søger opad, og derfor vil I med isolering af loftet undgå et stort varmetab. Det vil både forbedre indeklimaet og spare jer for mange penge på varmeregningen.

Lad dine tagsten være din strømkilde

Den klimavenlige fremtid er her allerede, og det er bare med at komme i gang med at investere i den. Flere producenter, herunder også nordiske virksomheder, har efterhånden lavet veludviklede tagsten, der indeholder solceller. Tagstenene produceres på tre forskellige måder.

En af metoderne er at producere solceller, der ligner tagsten, og de kan derfor lægges sammen med almindelig tagsten, uden man kan se forskel. En anden løsning er de tagsten, der bliver produceret med integrerede solceller. Der er altså solceller i tagstenene. Den tredje løsning er solceller, der også er bygget til fungere som almindelige tagsten. Solcellerne kan derfor dække hele taget, uden man bemærker det. Der følger som regel et batteri med til lagring af strømmen til nye solcelleløsninger, der gør, at du kan vente med at bruge strømmen, til du egentlig har brug for den.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.