Byggebloggen

Stedet at starte, når du skal i gang med et byggeri

Nyttige råd

Ting du skal være OBS på ved en vandboring

Overvejer du privat vandboring, så er der forskellige fordele og ulemper, du skal have med i dine overvejelser. Der er ikke forfærdelig mange tilbage i dagens Danmark, der har sin egen brønd, da de fleste af os får vandet fra den offentlige vandforsyning. Fordelene ved sin egen brønd er blandt andet, at man bliver sin egen vandleverandør, og det kan der være en vis tilfredshed i. Desuden er det billigere, når man på den måde er selvforsynende, end hvis man betaler et vandværk for sit vand. Omvendt kan en ulempe være, at du selv skal betale for tests af dit vand, som ellers er en del af det vi betaler til vandværkerne, når vi køber deres vand.

Danmark har flere private brønde end flere andre lande

Men hvis du skal have lavet din egen vandboring, så er det godt du bor i Danmark. Grundvandet her er nemlig renere end i mange andre landet, og det er muligt at få rent drikkevand op i stort set hele landet. Hvis du vil have din egen brønd, og derfor skal have lavet en brøndboring, er der flere ting du skal være opmærksom på. En anden ulempe kan nemlig være, at det ikke bare lige er sådan at grave et hul, og så har du adgang til vand. Med en vandboring er der flere ting, du skal have styr på. Du skal for eksempel snakke med kommunen inden, da du skal have en speciel tilladelse. Har du ikke det, kan det koste dig dyrt i bøder.

Find den rette professionelle hjælp

Det er desværre ikke alting, vi kan gøre selv. Ved en vandboring skal du have en professionel med den rette certificering til at stå for boringen. Her er det smart at finde nogle med rigtig god erfaring. PC Brøndboring laver for eksempel både vandboringer til private, industri og landbrug, og derfor har de flere forskellige slags ekspertiser, og kan hjælpe dig til en tryg boring. Du kan klikke her for mere info om vandboring til private og erhverv.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *