Sådan indretter du den moderne spisestue

Redaktionen Uncategorized

Spisestuen er et af boligens mest centrale rum. Det er her, vi samles flere gange om dagen for at indtage vores måltider og for at nyde hinandens selskab, og derfor er det vigtigt, at spisestuen er indbydende og behagelig at opholde sig i. Men det kan være svært helt at gennemskue, hvad der skal til for at gøre spisestuen til hjemmets naturlige samlingspunkt. Det skyldes bl.a., at der skal tænkes ekstra meget over det funktionelle aspekt, når man indretter en spisestue.

Det kan dog sagtens lade sig gøre at peppe spisestuen op med nogle få tricks. I denne guide har vi samlet inspiration til dig, der gerne vil give spisestuen et make-over, men ikke helt ved, hvor du skal starte. Læs med her, og find ud af, hvordan du med få virkemidler kan få dig en funktionel, moderne og æstetisk spisestue.

Den rustikke spisestue

For tiden er det meget brugt at indrette hjemmet i en rå og rustik stil, og det kan du helt sikkert også trække på, når du indretter din spisestue. Eksempelvis kan du investere i et plankebord, f.eks. et Blokhus olieret spisebord med en bordplade i massiv eg. Med et sådant bord vil din spisestue få et nordisk og naturligt look, som vil passe godt ind i de fleste hjem. Bordets kanter er bølgede efter træets oprindelige struktur, hvilket fremhæver det rå og naturlige ved bordet. Den olierede overflade gør desuden bordpladen let at gøre rent og vedligeholde hvilket er yderst vigtigt, når det kommer til spiseborde.

Plankeborde er meget populære for tiden, og det er de, fordi de giver rummet et meget rustikt udtryk. Desuden kan man på et plankebord se træets struktur, hvilket gør bordet meget naturligt. Dette look kan forstærkes, hvis du supplerer med et sæt spisestole i eksempelvis eg eller bøg. Et bud på en stol til det rustikke plankebord kunne f.eks. være en elegant stilren, hvidolieret Jane spisebordsstol, som er gennemført i et flot, nordisk design.

Less is more

En anden indretningstrend, som vi i høj grad har taget til os i Danmark, er minimalismen. Den minimalistiske spisestue udmærker sig ved at få rummet til at virke større, og det kan selvsagt være en fordel, hvis spisestuen ikke er særligt stor. Desuden kan det give spisestuen et meget æstetisk udtryk at indrette den minimalistisk.

Til den minimalistiske spisestue kan du overveje at investere i et Pippolo spisebord med hvidlamineret, oval bordplade og sorte træben. Bordets enkle design vil gøre sig godt i næsten en hvilken som helts spisestue, idet det er super elegant uden at gøre for meget opmærksom på sig selv. For at holde spisestuen i det minimalistiske design kan du vælge at anskaffe et sæt hvide eller grå Fusion-spisebordsstole. Stolene er utroligt behagelige at sidde i, og i samspil med bordet minimalistiske udtryk skaber stolene den perfekte, minimalistiske spisestue.

Tænk over balancen i rummet

En klassisk fejl at begå, når det kommer til indretning, er at vælge en masse interiør, som for sig selv er pænt, men som ikke fungerer sammen. Dette kommer til at give spisestuen et rodet og usammenhængende udtryk. En af de ting, du kan være opmærksom på, når du indretter din spisestue, er at skabe en balance mellem tyngde og lethed. Har du et stort og tungt spisebord, kan du eksempelvis opveje tyngden ved at belyse rummet med nogle mindre og mere diskrete loftslamper. Ligeledes vil et par store og mørke lamper gå godt til et spisebord med et mere let udtryk. På den måde undgår du, at rummet kommer til at føles for ”proppet”. Der findes utroligt mange måder at indrette spisestuen på.